Povežite se s nama

Vijesti

Riječki HGSS izvijestio o tri akcije spašavanja

Objavljeno

na
Riječki HGSS proteklih dana imao je tri akcije spašavanja te su o tome izvijestili javnost:

Akcija Krmpote Bile – 21.01.2023.

Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 16:10.

Saznajemo da se radi o dvije osobe koje su s osobnim automobilom zapele u snijegu u blizini naselja Krmpote Bile. Zbog jake bure i novo napadalog snijega isti se nisu bili u mogućnosti samostalno kretati.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Vežica izlaze 3 člana HGSS stanice Rijeka s jednim interventnim vozilom. Dolaskom do unesrećenih iste ukrcavaju u interventno vozilo te prevoze do mjesta Klenovica.

Time je ova akcija završila oko 18:15.

Akcija Primorski Klek – Platak – 29.01.2023.

Poziv u pomoć zaprimamo oko 15:30 preko Županijskog centra 112.

Saznajemo da se radi o dvije ženske osobe i psu koji su se prilikom planinarenja na relaciji Kripanj – Primorski Klek – Platak dezorijentirali podno vrha Primorski Klek.

Po stupanju u telefonski kontakt, osobe su precizno locirane putem mobilnog uređaja, nakon čega su telefonskim putem usmjeravane planinarskim putevima prema skijalištu Platak. S obzirom na doba dana i duljinu puta ususret im dolaze 3 člana HGSS stanice Rijeka koji se u tom trenutku nalaze na skijalištu.

Dva člana Quad vozilom i motornim sanjkama prevoze osobe do skijališta. S obzirom na to da se pas izrazito bojao motornih vozila, treći član preuzima psa te se turno skijama vraća s istim na skijalište.

Time je ova akcija završila oko 17:30.

Akcija Risnjak – Platak – 05.02.2023.

Poziv zaprimamo direktnim pozivom na dežurni telefon stanice oko 15:00.

Saznajemo da je ženska osoba ozlijedila koljeno na planinarskom putu između Platka i Risnjaka.
Odmah po pozivu na teren s Quad vozilom i motornim sanjkama izlazi 9 članova HGSS stanice Rijeka i jedan član Stanice Ogulin, koji se u tom trenutku nalaze na skijalištu Platak. S obzirom da se unesrećena osoba nalazila na planinarskom putu, članovi pristupaju motornim snježnim vozilima do najbliže točke, a potom s nosilima nastavljaju pješke.

Dolaskom do unesrećene izvršena je imobilizacija koljena i utopljivanje te transport nosilima – akijom do skijališta Platak, gdje je osoba predana vozilima Hitne medicinske službe.
Time je ova akcija završila oko 18:00

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže