Povežite se s nama

Crna kronika

Riječki HGSS-ovci spasili ozlijeđenu planinarku na Učki

Objavljeno

na
HGSS Rijeka na samoj sredini prosinca zaprima poziv u pomoć preko Centra 112 od strane grupe planinara, koji javljaju da je jedna planinarka prilikom pada na planinarskoj stazi Vojak – Poklon ozljedila nogu, te nije u mogućnosti nastaviti samostalno sa silazom.

SMS sustavom alarmiraju se članovi stanice. Također se uključuju i djetlanici PP Učka, među kojima i jedan njihov član, koji prvi dolaze do unesrećene. Ustanovljena je povreda lijevog skočnog zgloba, te se nakon imobilizacije blue splint udlagama planinarka postavlja na brdsku nosiljku UT-2000.

Nakon kratkog transporta nosiljkom uzbrdo do terenskog vozila unesrćenu spuštaju Defenderom do Poklona gdje je čekaju kolege planinari koji je kasnije i voze na pregled u KBC Rijeka. Time akcija i završava u 15:00.

“Ovom prilikom bi se zahvalili djelatnicim PP Učka i planinarima PD Opatija koji su nesebično pomagali u toku akcije. Konačno je došao i snijeg u naša brda. Podsjećamo da uz standardnu planinarsku opremu za zimu sa sobom u planine ponesete i sve što vam može pomoći prilikom utopljavanja ozljeđene osobe, dok čekate da dođemo po vas”, poručili su tom prilikom riječki HGSS-ovci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram