Povežite se s nama

Crna kronika

Riječki HGSS tijekom vikenda održao vježbu, a onda i dvije akcije spašavanja

Objavljeno

na
U subotu 16. ožujka 2019. članovi HGSS stanice Rijeka odradili su redovnu godišnju vježbu zimskih tehnika spašavanja. Vježba se odvijala na području Platka, na sjeveroistočnoj padini Snježnika.

Nakon povratka u bazu i raspremanja opreme zaprimili su poziv u pomoć preko Centra 112. Radilo se o četiri ženske osobe koje su se nalazile kod Schlosserovog doma na Risnjaku. Osobe nisu bile ozlijeđene, već su pomoć zatražile zbog neadekvatne odjeće, obuće, opreme i straha od proklizavanja na snijegu prilikom povratka do njihovog vozila koje se nalazilo u Crnom lugu. Spašavatelji su odgovorili na poziv i nespremne planinarke otpratili do njihovog vozila. Ovim putem apeliraju na izletnike da se dobro pripreme prije odlaska u planine tako da provjere vremenske uvjete, količine snijega na planinarskim putevima, i da sukladno tome odaberu prikladnu odjeću i obuću.

U nedjelju 17. ožujka 2019. zaprimaju još jedan poziv preko centra 112. Ovog puta radilo se o četiri planinara, koji su se zbog guste magle izgubili i razdvojili na području Crnog vrha. Odmah po dojavi pokrenuta je potražna akcija, pokušaj lociranja preko mobitela, međutim zbog izrazito loše pokrivenosti mobilnog signala informacije koje su zaprimali nisu bile vjerodostojne. Dva sata nakon izlaska spašavatelja na teren osobe su pronađene, čime je još jedna akcija spašavanja privedena kraju, izvjštava riječki HGSS.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram