Povežite se s nama

Vijesti

Riječki HGSS uspješno odradio pet akcija spašavanja

Objavljeno

na
HGSS Stanica Rijeka u protekla dva tjedna izvijestila je o ukupno pet odrađenih akcija spašavanja:

Potražna akcija Nerezine – 21.04.2023.

Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 21:00. Saznajemo da se radi o nestaloj muškoj osobi koja se istoga dana oko 13:00 iz Nerezina na Malom lošinju uputila u potragu za svojim posjedom koji se nalazi u blizini uvale Tomožina te se nije vratila na mjesto boravišta. Unesrećeni u trenutku poziva nije dostupan putem mobilnog telefona.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Lošinj izlaze 3 člana HGSS stanice Rijeka, kojima se pridružuju 4 člana stanice koji se u tom trenutku nalaze na Lošinju, na varednom dežurstvu na biciklističkom događanju 4Islands. Isti tijekom noći neuspješno pretražuju planinarske puteve koji vode prema uvali Tomažina.

Sljedeće jutro zaprimamo poziv od unesrećenog, kojeg lociramo putem mobilnog telefona u uvali Zapelin, 3,5 km sjevernije od uvale Tomažina. U suradnji s Pomorskom policijom Mali Lošinj organiziran je transport unesrećenog s plovilom do Malog Lošinja, čime je ova akcija završila 22.04.2023. oko 9:30.

Akcija Baška – 23.04.2023.

Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 14:30. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi koja je pala i ozlijedila nogu prilikom planinarenja u blizini penjališta Portafortuna pokraj Bašćanske Drage.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Vežica izlazi 6 članova HGSS stanice Rijeka, kojima se pri dolasku na lokaciju unesrećene pridružuju jedan član HGSS stanice Zagreb te član stanice Rijeka, koji se nalaze u blizini Bašćanske Drage.

Dolaskom do unesrećene izvršena je imobilizacija te transport nosiljkom UT2000 do osobnog vozila unesrećene, kojim je ista u vlastitom aranžmanu prevezena do Hitne medicinske pomoći. Time je ova akcija završila oko 16:30.

Potražna akcija Cernik – 27.04.2023.

Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 21:50. Saznajemo da se radi o starijoj ženskoj osobi koja se ranije tog dana iz naselja Cernik zaputila u šetnju šumom. Ista nema mobilni telefon te nije opremljena za kretanje po mraku.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Vežica izlazi 14 članova HGSS stanice Rijeka s 3 interventna vozila. Pretragom planinarskih puteva pronalaze unesrećenu u napuštenom automobilu u blizini planinarkog puta. Obzirom da se unersrećena nalazila u dobrom općem zdravstvenom stanju, ista je utopljena te terenskim vozilom makadamskom cestom prevezena do mjesta prebivališta u naselju Cernik. Time je ova akcija završila oko 02:00.

Akcija Oraj, Medveja – 05.05.2023.

Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 14:30. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi koja je prilikom branja šparoga u blizini penjališta Medveja, odnosno vrha Oraj pala te pritom zadobila ozlijedu ramena i noge.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Vežica izlaze 4 člana HGSS stanice Rijeka s jednim interventnim vozilom. Istima se na terenu pridružuju dva člana stanice.

Dolaskom do unesrećene izvršena je imobilizacija ramena te sanacija ozljede na nozi, nakon čega je osoba dopraćena do interventnog vozila te prevezena do Hitne medicinske pomoći u Lovranu. Time je ova akcija završila oko 14:20.

Akcija Kampelje, Vrbnik – 05.05.2023.

Neposredno po pozivu u pomoć za akciju Oraj, oko 14:35 preko Županijskog centra 112 zaprimamo i drugi poziv u pomoć. Saznajemo da se radi o starijoj muškoj osobi koja je šetajući šumom u blizini naselja Kampelje na otoku Krku pala te se nije u samostalno ustati i nastaviti kretanje.

Odmah po pozivu se 6 članova stanice koji u tom trenutku dolaze u interventnu bazu Vežica uoči akcije Oraj, preusmjeravaju na akciju Kampelje na koju kreću s 2 interventna vozila.

Dolaskom do unesrećenog izvršen je pregled te transport unesrećenog nosiljkom UT2000 do adrese prebivališta u naselju Kampelje. Time je ova akcija završila oko 14:40.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže