Povežite se s nama

Sport

Riječki i opatijski tinejdžeri prvaci u uličnoj košarci

Objavljeno

na
Cjelodnevno razigravanje pod koševima na jednom od najatraktivnijih turnira Plazma Sportskih igara mladih završio je pobjedničkim ekipama u 3 kategorije: dječaci 2005. godište i mlađi i 2003. godište i mlađi, te u godištu 2003. i mlađe za djevojčice.

Ekipe su se sastojale od najviše 4 igrača, a sama igra odvijala se 3 na 3 s utakmicama do 21 poena. Nisu nedostajali atraktivni koševi, ”banane” i virtuozna dodavanja. Sve ekipe dale su sve od sebe nošene bodrenjem s tribina, konačan poredak donio nam je osvajače medalja:

Djevojke 2003.

1. Bandica – Rijeka
2. Dravske ribice – Osijek
3. Zadari

Dječaci 2005.

1. Krvopije – Osijek
2. Splash Squad – Rijeka
3. Klošarkaši – Slavonski Brod

Dječaci 2003.

1. STG – Opatija
2. Spinjare – Vinkovci
3. Slavonski Brod

Osvajači zlatnih i srebrnih medalja osvojili su i  plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 22. godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže