Povežite se s nama

Mozaik

Riječki kolektiv Mrave Brojim s pjesmom ‘Alkohol’ ušao u finale Nagrade Milana Mladenovića

Objavljeno

na

Foto: ProRec


Riječki narančasti glazbeni kolektiv Mrave Brojim ušao je u finale nagrade Milana Mladenovića! Od 243 prijavljenih iz cijele regije, odabrano je 14 finalista s prijavljenim pjesmama među kojima je i aktualni singl ‘Alkohol’ ovog riječkog kolektiva, kojom nakon singla prvijenca ‘Moje pleme’, najavljuju album u izdanju Dallas Recordsa.

“Svi koji nas poznaju privatno, znaju da nismo pobornici glazbenih nagrada. U umjetnosti je nemoguće izmjeriti što koliko vrijedi određenih mjernih jedinica, koliko si skočio u dalj, bacio koplje, proizveo vijaka ili automobila, koliko si mrava prebrojao. No, nagrada Milan Mladenović je u mnogo čemu posebna i zato smo se odlučili prijaviti na natječaj.

Nije ni diskografska, ni novinarska, posebna je sama tema natječaja (“glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti s prostora bivše Jugoslavije”), poseban je način izbora finalista koji omogućuje potpuno ravnopravno sudjelovanje anonimnih i renomiranih izvođača. Žiri čine ugledni glazbenici, apsolutni autoriteti, a ono najvažnije je da je osnovni motiv natječaja poticanje umjetničkog stvaralaštva. Upravo to, što smo kao potpuni anonimci ušli u finale, dokazuje koliko je ova nagrada drukčija i vrlo smo zbog toga sretni i ponosni.” , komentirao je nagradu frontmen benda Gospođo Pitomi. Osim njega, Mrave brojim čine Zoki Oktava, Sunce Mamino i Gospodin Morski.

Dobitnik Nagrade Milana Mladenovića za 2020. godinu bit će proglašen na svečanoj dodjeli na rođendan Milana Mladenovića, 21. rujna u Beogradu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram