Povežite se s namaNovi veliki projekt koji bi atraktivnim učinio područje Molo longa osmišljen je od strane riječkog inženjera Daria Almesbergera. Riječ o tzv. Riječkom kotaču koji bi bio replika velike londonske turističke atrakcije, London Eyea.

Sudeći po riječima Daria Almesbergera, takav projekt je ostvariv s tehničkog aspekta, tim više što bi dijelovi kruga bili proizvedeni u brodogradilištima 3. maj i Viktor Lenac i samim time bi se uključila domaća radna snaga kao i riječki tehničari i inženjeri.

“Rijeci nedostaje takva atrakcija kada postane Europska prijestolnica kulture jer bi se na taj način napravila tranzicija iz industrijskog grada u grad turizma i kulture. Svaki veliki projekt nastaje od jedne ideje. U ovom trenutku financijski dio nije riješen, no kad bi svaki građanin Rijeke uložio 100 kn za ovaj projekt, financijski dio ne bi bio problem”, zaključuje Almesberger.

Iako je 74-godišnjak, Dario Almesberger je u odličnoj kondicijiu i sa zadovoljstvom se vraća u rodni grad prisjećajući se svog djetinstva u kvartu Belveder, javlja Radio Rijeka u emisiji na talijanskom jeziku, a prenosi Rijeka Danas.

Marketing