Povežite se s nama

Mozaik

Riječki kulturni programi u Crnoj Gori

Objavljeno

na
Od 4. do 7. rujna u crnogorskim gradovima Cetinju i Kotoru održavaju se kulturni programi u organizaciji Saveza Crnogoraca Hrvatske u Rijeci, sufinancirani temeljem Programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2017. i 2019. godini.

Program pod nazivom „Od Učke gore do Crne Gore“, na kojem će nastupiti višestruko nagrađivani hrvatski književnici Nikola Petković iz Rijeke te Zoran Ferić iz Zagreba, održat će se 5. rujna od 20 sati u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra u Kotoru, te 6. rujna u 19 sati u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore Đurđe Crnojević u Cetinju.

6. rujna u 11 sati, u Cetinju, u galeriji Uprave za zaštitu kulturnih dobara Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Crne Gore, bit će otvorene izložbe „Stoljeće arheoloških istraživanja u Rijeci“ te „Ars lignea Adriatica, odabrani primjeri drvorezbarene umjetničke baštine sjevernog Jadrana“ Katedre za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Slijede predavanja dr. sc. Palme Karković Takalić na temu “Antička srednjovjekovna Tarsatika u svjetlu pisanih i materijalnih izvora” te Petre Predoević Zadković, prof. na temu “Srednjovjekovna drvorezbarska baština Rijeke i Kvarnera”.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram