Povežite se s nama

Mozaik

Riječki kulturni programi u Crnoj Gori

Objavljeno

na


Od 4. do 7. rujna u crnogorskim gradovima Cetinju i Kotoru održavaju se kulturni programi u organizaciji Saveza Crnogoraca Hrvatske u Rijeci, sufinancirani temeljem Programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2017. i 2019. godini.

Program pod nazivom „Od Učke gore do Crne Gore“, na kojem će nastupiti višestruko nagrađivani hrvatski književnici Nikola Petković iz Rijeke te Zoran Ferić iz Zagreba, održat će se 5. rujna od 20 sati u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra u Kotoru, te 6. rujna u 19 sati u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore Đurđe Crnojević u Cetinju.

6. rujna u 11 sati, u Cetinju, u galeriji Uprave za zaštitu kulturnih dobara Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Crne Gore, bit će otvorene izložbe „Stoljeće arheoloških istraživanja u Rijeci“ te „Ars lignea Adriatica, odabrani primjeri drvorezbarene umjetničke baštine sjevernog Jadrana“ Katedre za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Slijede predavanja dr. sc. Palme Karković Takalić na temu “Antička srednjovjekovna Tarsatika u svjetlu pisanih i materijalnih izvora” te Petre Predoević Zadković, prof. na temu “Srednjovjekovna drvorezbarska baština Rijeke i Kvarnera”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže