Povežite se s nama

Mozaik

Riječki kulturni programi u Crnoj Gori

Objavljeno

na
Od 4. do 7. rujna u crnogorskim gradovima Cetinju i Kotoru održavaju se kulturni programi u organizaciji Saveza Crnogoraca Hrvatske u Rijeci, sufinancirani temeljem Programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2017. i 2019. godini.

Program pod nazivom „Od Učke gore do Crne Gore“, na kojem će nastupiti višestruko nagrađivani hrvatski književnici Nikola Petković iz Rijeke te Zoran Ferić iz Zagreba, održat će se 5. rujna od 20 sati u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra u Kotoru, te 6. rujna u 19 sati u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore Đurđe Crnojević u Cetinju.

6. rujna u 11 sati, u Cetinju, u galeriji Uprave za zaštitu kulturnih dobara Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Crne Gore, bit će otvorene izložbe „Stoljeće arheoloških istraživanja u Rijeci“ te „Ars lignea Adriatica, odabrani primjeri drvorezbarene umjetničke baštine sjevernog Jadrana“ Katedre za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Slijede predavanja dr. sc. Palme Karković Takalić na temu “Antička srednjovjekovna Tarsatika u svjetlu pisanih i materijalnih izvora” te Petre Predoević Zadković, prof. na temu “Srednjovjekovna drvorezbarska baština Rijeke i Kvarnera”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže