Povežite se s nama


Brojni incidenti na utakmici igranoj ovog vikenda između Hajduka i Rijeke na Poljudu potaknuli su brojne riječke političare na reakciju te traže ostavku čelnog čovjeka ministarstva unutarnjih poslova, Vlahe Orepića.

“Lista za Rijeku zbog neshvatljivih propusta hrvatske policije i sumraka pravne države za vrijeme i nakon utakmice Hajduk – Rijeka, odigrane na Poljudu 11. ožujka, traži odgovornost hrvatske Vlade, a od ministra MUP-a Vlahe Orepića tražimo da stavi mandat na raspolaganje uz ispriku poštenim navijačima i građanima našeg grada”, poručio je danas predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Iz Liste za Rijeku dodaju i da su istodobno zaprimili mnogobrojna svjedočenja navijača Rijeke koji su u Split otputovali brodom i prema kojima se policija ponašala izrazito revnosno i rigorozno.

“Nakon najnovijih nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu, kao i propusta policije da osigura siguran put navijačima koji su automobilima krenuli put Rijeke Hrvatski laburisti – Stranka rada traže da ministar Vlaho Orepić odstupi s dužnosti.

Laburisti izražavaju zabrinutost radi stanja sigurnosti u zemlji i nedopustivog divljanja na stadionu za vrijeme utakmice Hajduk-Rijeka, nacionalističkim ispadima protiv građana srpske nacionalnosti, kao i organiziranog dočekivanja i napadanja navijača na povratku s utakmice. Da stvar bude gora, nisu napadnuti samo navijači, nego i autobus sa 16-17 godišnjim rukometašima iz Labina, koji su se vraćali s natjecanja iz Dalmacije”, stoji u priopćenju Laburista koje potpisuje njihov predsjednik, inače Riječanin, David Bregovac.

Reakcija je stigla također iz PGS-a, no kakvo je njihovo razmišljanje o ovoj temi doznat će se u ponedjeljak, za kad su zakazali održavanje konferencije za medije.