Povežite se s nama
Pomorski fakultet u Rijeci i British American Tobacco Adria (BAT Adria), vlasnik TDR-a, potpisali su koncem ovog tjedna u Velikoj vijećnici Fakulteta ugovor o suradnji. Cilj suradnje je omogućiti im plaćenu studentsku praksu, upoznati ih s radom u multikulturalnoj sredini, te im kroz gostovanje predavača iz kompanije prikazati konkretne, stvarne slučajeve iz prakse kako bi ih pripremili za buduće poslovne izazove.

„Na Pomorskom fakultetu u Rijeci želimo obrazovati i pripremiti studente za ono što ih čeka nakon studija, pa u naše studijske programe i kolegije pokušavamo ugraditi ono što tržište traži. Upravo zato je suradnja s gospodarstvom vrlo važna, a Ugovor koji smo potpisali s kompanijom BAT Adria nas iznimno veseli. Naša će se suradnja realizirati kroz izvođenje praktične nastave pod vodstvom nastavnika Fakulteta, uz sudjelovanje mentora zaposlenih u kompaniji BAT Adria, a sve u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija“, rekao je dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Alen Jugović.

Stručne prakse su odlična prilika za studente koji tako iz prve ruke mogu iskusiti kulturu korporacije te dobiti priliku biti dijelom dinamičnog i izazovnog radnog okruženja. Nakon što fakultet provede selekciju, BAT Adria će odabrati studente koji će prema njihovom mišljenju imati najviše koristi od rada u njihovoj kompaniji te im osigurati mentora, osobu koja će cijelo vrijeme pratiti razvoj i rast studenta ili praktikanta.

„Potpisivanje ugovora s Pomorskim fakultetom u Rijeci od velikog je značaja za kompaniju BAT Adria koja snažno vjeruje u razvijanje talenata i veliku važnost pridaje stručnom usavršavanju svakog pojedinca. Studentima će se kroz suradnju pružiti prilika za studentsku praksu i omogućiti stjecanje iskustva u dinamičnom i vrlo izazovnom multikulturalnom radnom okruženju. Ovo partnerstvo logičan je nastavak našeg uključivanja u Inicijativu privatnog sektora za mlade koju su pokrenuli HUP i EBRD kroz koju studentima također osiguravamo stručne prakse“, rekla je o suradnji Vera Čubranić Bocak, direktorica ljudskih potencijala BAT Adria.

BAT Adria ovom suradnjom mladim će stručnjacima s Pomorskog fakulteta u Rijeci omogućiti da svoje vještine i znanja isprobaju u pravom radnom okruženju kako bi u svom budućem razvoju imali jasne ciljeve i ambicije te radili na ostvarenju svojih snova, navodi se u priopćenju za medije.