Povežite se s nama

Mozaik

Riječki školarci prikupljaju novac za hospicij donacijama za adventske vijence i kuglice za bor

Objavljeno

na


Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana sve su češće razne humanitarne akcije. Na Jadranskom trgu u Rijeci postavljen je štand s adventskim vijencima, svijećama i kuglicama za bor. Sredstva su namijenjena Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci, a organizirali su je – riječki osnovnoškolci.

Želja za pomaganjem potrebitima njeguje se od malih nogu. Stoga mali trgovci rade od jutarnjih sati.

– Ja sam došla kako bi mogli prodavati, kaže Rita za HRT.

– Došla sam da bismo prikupili novac i da bismo novac malo dali siromašnima, kaže Chiara.

– Došao sam kako bih volontirao za druge ljude, kaže Josip.

– Ja sam došla kako bi, nadajmo se, prodali sve ove proizvode koje smo mi iz Zadruge Maslačak napravili i da bi prikupili novce za potrebite, kaže Eva.

Svi su oni učenici Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić” u Rijeci, koja njeguje kreativnost, poduzetništvo i volonterski duh.

– Suradnja s riječkim hospicijem jedna je u nizu od naših donacija. Možemo biti ponosni što su naši kreativni i vrijedni učitelji i učenici izradili mnogobrojne proizvode, kaže Morena Poljančić iz Učeničke zadruge Maslačak Katoličke OŠ “Josip Pavlišić” iz Rijeke.

Ovaj je štand udružio ljude velika srca.

– Većinu rukotvorina radili su naši vjerni volonteri u hospiciju, a dio toga su nam donirali, izradili za nas, učenici i učitelji Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, kaže č. s. Leopolda Jelena Ivković, ravnateljica Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić, Rijeka.

Svi koji u kutiju s dobrovoljnim prilozima ubace novac za adventske vijence, kuglice za bor i svijeće pomažu humanitarnoj akciji kojom će se kupiti uređaj za dezinfekciju medicinskih pomagala u riječkome Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić, javlja HRT.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2022.
Dana 29.11.2022.godine počinju radovi na održavanju kanalizacijskog kolektora u ulici Janka Polića Kamova. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati prema privremenoj prometnoj regulaciji, te se mole sudionici na poštivanje iste. Radovi će se provoditi u noćnom terminu (21-06 sati).Predviđeni završetak radova je 30.1.2023.godine

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram