Povežite se s nama

Učenici Građanskog odgoja iz Osnovne škole Ivana Zajca iz Rijeke organizirali su provođenje humanitarne akcije u svojoj školi.

U Mjesecu hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenog, Knjižničarsko društvo Rijeka organiziralo je humanitarnu akciju pod nazivom „Dajem knjigu“ kojom se prikupljaju knjige i slikovnice za mališane Dječje bolnice Kantrida. Cilj akcije je uljepšati i olakšati boravak u bolnici malim pacijentima uz šarene police pune knjiga, slikovnica i lijepih priča.

Ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju u OŠ Ivana Zajca pokrenuli su učenici petih razreda uključenih u izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje koja se od ove školske godine provodi u svim zainteresiranim osnovnim školama grada Rijeke. Akcija  se u školi  provela tijekom listopada, a odaziv je bio odličan. Učenici su, sa željom da barem malo uljepšaju malim pacijentima dane provedene u bolničkom krevetu, prikupili oko 240 slikovnica koje su od srca donirali djeci u bolnici.

U ime OŠ Ivana Zajca slikovnice i knjige predale su učenice Zara Vidović i Larisa Žeželj, knjižničarka Koraljka Mahulja-Pejčić i ravnateljica Josipa Gračanin.

Grad Rijeka