Povežite se s nama

Sport

Riječki sport je stao: Ugrožena je egzistencija trenera, RSS će pomoći koliko može

Objavljeno

na

Ilustracija


Glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, Slaviša Bradić, obratio se svim sportašima, trenerima i ostalim sportskim djelatnicima priopćenjem koje prenosimo:

Dragi sportaši, klubovi, roditelji i prijatelji sporta,

Svjedoci smo situacije koja se nikada nije desila u novijoj povijesti, kada nam se život promijenio u dimenzijama o kojima nikada nismo ni sanjali da će se desiti. Život se doslovno svakodnevno sve više paralizira u svim segmentima društva sa jedinim ciljem, čuvanjem temeljne ljudske vrijednosti, zdravlja.
Ne treba naglašavati da su mjere donesene zbog obuzdavanja Korona virusa napravile i rade veliki udarac na funkcioniranje našeg društva, obrazovanja, ekonomije, a time i neminovno sporta.

Sport je doslovno stao.

Dvorane i sportski objekti su zatvoreni, treninga nema, natjecanja nema. Ne treba ni pojašnjavati da su razlozi otkazivanja svih navedenih sportskih aktivnosti potpuno opravdani.

Klubovi su nam doslovno preko noći ostali bez ikakvih aktivnosti i u pitanje se dovodi njihova budućnost. Osim održavanja treninga i natjecanja, ključnu stvar za sport i postojanje svih naših klubova je struka, to su treneri koji svojim sportskim znanjem stvaraju, održavaju i dovode generacije i generacije sportaša kojima se svi ponosimo. Ponosimo se tim sportašima kada osvajaju medalje, prezentiraju našu državu, regiju, grad ili klub, ali isto tako se ponosimo i kada nam sportaši postanu ugledni i uspješni članovi društva. Bez ikakve sumnje najveće zasluge za sve navedeno ima struka, naši treneri koji predano rade sa uzrastima djece i uzrastima vrhunskih sportaša. Njihova egzistencija i budućnost su sada upitne, a time i čitav naš sport. Ti treneri zaposleni su u klubovima i u većini slučajeva financirani su najvećim dijelom od plaćanja članarine. Sada toga više nema i upitno je kada će opet sve krenuti i vratiti se na normalu. Većina klubova nema puno opcija, smanjiti plaće na minimalac, preživjeti mjesec, dva, ili pak dati otkaz trenerima i zaposlenicima. Sa strane Riječkog sportskog saveza svjesni smo da nam je struka esencijalno bitna za budućnost sporta.

Nije li sada struka najbitnija i u državi za očuvanje zdravlja naših državljana, jer tek sada postajemo svjesni što znači zdravstvo, liječnik, medicinsko osoblje, u konačnici znanje? Naravno da je to tako.

Nama se samo s vremena na vrijeme vrijednosti poremete no život nas često otrijezni i opet postane bitniji onaj koji zna od onog koji ima.
Stoga apeliram na sve naše klubove, sportaše, roditelje da svojim doprinosom i energijom pomognu klubovima da prežive ovaj težak period i sačuvaju svoje trenere, svoju struku. Bilo putem plaćanja članarine, koja je i u svojoj biti znak pripadnosti kluba, bilo nekim drugim putem u dogovoru sa svojim klubovima.

Mi kao Riječki sportski savez neumorno ćemo raditi i dati sve od sebe da putem svih institucija i svojih ovlasti, pomognemo našim članicama i sportašima i pokušamo uzajamnim pomaganjem preživjeti ovaj zaista težak i nesiguran period.

U tom duhu za sve ono što smatrate da Vam možemo pomoći, stojim Vam na raspolaganju.

Slaviša Bradić, Glavni tajnik”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram