Povežite se s nama

Sport

Riječki sportaši se bune: Zbunjeni smo načinom na koji se sport diskriminira

Objavljeno

na

Arhiva
Sportske dvorane diljem države od ovog su vikenda zatvorene, a to je svima onemogućilo nastavak bavljenja sportom i rekreacijom. Zbog toga su i iz Riječkog sportskog saveza odlučili objaviti otvoreno pismo kako bi nadležna tijela pozvali na preispitivanje te odluke:

“Temeljem donesenih odluka Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite koje se odnose na sport, osjećamo se dužni reagirati u svrhu interesa naših sportaša, sportskih klubova i naših građana. Naši upiti temeljeni su na zakonskim odredbama koje definiraju položaj sporta u našoj državi a koje su novim Odlukama izazvale u sumnju ispravnost i njihovu logičnost. Naime članovi naše sportske zajednice i naši građani zbunjeni su načinom kojim se u Odluci sport doslovno diskriminira. Sportaši i sportske udruge mogu biti za primjer i uzor drugima u poštivanju mjera i preporuka Stožera CZ. Treninzi i natjecanja su se održavala gotovo savršeno sa velikim brojem učesnika i često smo javno pohvaljivani kao primjer rada u uvjetima izazvanim krizom COVID-a. Svjesni smo da je kriza utjecala promijenivši nam uobičajeni način života ali sportaši su se i na to odlično prilagodili. To ne treba čuditi jer su sportaši po svojoj prirodi naučeni na disciplinu i rada u otežanim uvjetima.

Primjeri Vaše Odluke kao što su mjere u kojima su naši najmlađi sportaši, djeca, tretirani tijekom boravka u školi gdje su neprekidno zajedno, a da bi im se nakon nastave potpuno zabranilo bavljenje sportom, diskriminira sport te negativno utječe na razvoj i zdravlje djece. Smatramo također neupitnim i znanstveno dokazanim važnosti tjelesne aktivnosti u brojnim aspektima pa svakako i razvoju imuniteta. Tome u prilog je i dokazana činjenica da su mlađe generacije izrazito manje podložne posljedicama bolesti COVID-19. Stoga je Odluka o mogućnosti rada samo sa starijim uzrastima potpuno nelogična i diskriminatorska.

Treba li napomenuti usporedbu gužvi u jučerašnjim shopping centrima i njihovom opravdanim ponašanjem u odnosu na sportaše koji se zbog želje i poštivanja propisanih mjera ni ne presvlače u klubovima, a sve u cilju održavanja svoje sportske aktivnosti.

Stoga Vas na kraju molimo za preispitivanje navedenih mjera u cilju interesa sporta i zdravlja naših sportaša te stvaranje povjerenja kod naših građana koje je definitivno narušeno ovakvim nelogičnim i ishitrenim Odlukama”, stoji u pismo koje potpisuje predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram