Povežite se s nama

Sport

Riječki sportski savez kroz novi europski projekt promovira tradicionalni sport boćanje

Objavljeno

na


Europski projekt „Bocce together, active forever“ vrijedan 37.725 eura, od čega se 80 posto pokriva izeuropskih fondova, predstavljen je jučer u Riječkom sportskom savezu. Glavni cilj projekta, čiji je vodeći partner Riječki sportski savez (RSS), promocija je tradicionalnog sporta – boćanja.

Mnogi tradicionalni sportovi i igre su nestali, a onima koji su preživjeli prijeti nestanak. Globalizacija,migracije, demografske i društvene promjene neki su od čimbenika koji pridonose tom trendu. Također,utjecaj multimedijske tehnologije utječe na izumiranje tradicionalnih sportova i igara. Mladi danas radijeprovode vrijeme pred računalom, nego s prijateljima i obitelji ili baveći se sportom. To utječe na njihovu kvalitetu života i povećava epidemiju tjelesne neaktivnosti općenito. Osim toga, bavljenje sportom danas postaje sve skuplje. Ovim projektom želimo promovirati tradicionalni sport boćanja i dokazati da tradicija može biti vrlo zabavna, učinkovita i ekonomična. Osim toga, želimo premostiti jaz izmeđugeneracija i spolova i dokazati da boćanje nije samo sport za starije muškarce. Želimo uključiti mlade i stare, žene i muškarce.

Uz pomoć vrhunskih riječkih boćarica i boćara, u sklopu projekta izradit će se trening modul, na osnovu kojeg će se organizirati 2 radionice u Sofiji i Budimpešti. Radionice će se sastojati od teoretskog ipraktičnog dijela, a na kraju svake radionice, održat će se i turnir u boćanju.

Za vrijeme početnog sastanka u Rijeci, partneri su posjetili Boćarski klub „Vargon“ Rijeka, naučili o tehnikama i osnovnim pravilima boćanja i na kraju se i sami okušali u boćanju.

Uz Riječki sportski savez, u projektu sudjeluju partneri iz Bugarske – Bulgarian Sports DevelopmentAssociation, Mađarske – Hope for Children Hungary, te još jedan hrvatski partner, Udruga za promicanjeaktivnog građanstva – ECHO. Također, u projekt su uključena dva riječka boćarska kluba, Boćarski klub „Vargon“ Rijeka i Ženski boćarski klub Drenova.

“Bocce together, active forever” sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Projektje započeo 1. siječnja, a završava u prosincu 2019. godine, navodi se u priopćenju RSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže