Povežite se s nama

Sport

Riječki sportski savez održao radionicu i turnir boćanja u Bugarskoj

Objavljeno

na


U sklopu Erasmus+ Sport projekta Bocce together, active forever, Riječki sportski savez održao je 2. i 3. rujna radionicu i turnir boćanja u bugarskom glavnom gradu, Sofiji. 

Uz pomoć riječkih boćarica i boćara, u sklopu projekta izradio se trening modul, na osnovu kojeg se organizirala spomenuta radionica. Radionica se sastojala od teoretskog i praktičnog dijela, a na kraju radionice održao se i turnir u boćanju za sve sudionike.

„Boćari koji su sudjelovali u izradi modula, bili su i stručnjaci koji su, uz podršku kineziologinje, odradili radionicu boćanja u Sofiji. Sretni smo jer smo imali priliku uključiti i riječkog trenera boćanja osoba sa invaliditetom i prikazati bugarskim stručnjacima koji rade u ustanovama i udrugama osoba s invaliditetom, prilagođena pravila boćanja. Oni su oduševljeni što već danas mogu primijeniti dobiveno znanje i biti multiplikatori naše radionice u Sofiji. Osim osoba sa mentalnim teškoćama, u radionicu smo uključili sve profile ljudi: žene, muškarce, djecu, mlade, umirovljenike i dokazali da je boćanje sport za sve. Do kraja projekta očekuje nas još jedna radionica i turnir u Budimpešti.“ – istaknula je voditeljica projekta, Sanja Varaklić.

Uz Riječki sportski savez, koji je koordinator projekta, u projektu sudjeluju partneri iz Bugarske – Bulgarian Sports Development Association, Mađarske – Hope for Children Hungary, te još jedan hrvatski partner, Udruga za promicanje aktivnog građanstva – ECHO.

Bocce together, active forever sufinanciran je sredstvima programa Europske unije, Erasmus+. Projekt je započeo 1. siječnja, a završava u prosincu 2019. godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram