Povežite se s nama

Fiuman Plus

Riječki srednjoškolac Adrian Hajdin izradio kalkulator bodova za maturu

Objavljeno

na
Riječki srednjoškolac Adrian Hajdin koji pohađa Prvu riječku hrvatsku gimnaziju nedavno je objavio svojim vršnjacima i njihovim roditlejima vrlo zanimljivu aplikaciju, a radi se o kalkulatoru bodova za maturu.

Radi se o mobilnoj i web aplikacija koja brzo, jednostavno i točno računa ukupan broj bodova, pruža detaljnu statistiku aspekata bodovanja, grafički prikaz rezultata te stvara PDF s rezultatima. Svrha ove aplikacije jest maturantima omogućiti jednostavnu tranziciju iz srednje škole na fakultet tako što bi maturantima pružila jasan uvid u kriterije potrebne za upis na njihov odabrani smjer. Samim time, budućim studentima štede vrijeme, brigu i ne dopuštaju da dođe do pogrešnih izračuna.

“S aplikacijom sam započeo kada sam se i sam našao u problemu kojeg aplikacija rješava. Pokušavao sam pronaći jednostavnije rješenje računanja bodova, no nije ga bilo. Tada sam odlučio implementirati ga sam, i tako je nastala ideja za ovom aplikacijom. Dok sam radio na aplikaciji, istraživao sam, propitivao profesore i ostale stručne djelatnike u vezi preračunavanja bodova i matematike iza svega toga no čak ni oni nisu znali točno i jednostavno objasniti proces računanja. Tada je projekt započeo”, rekao je Hajdin za Fiuman.

Web aplikaciju možete pronaći ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram