Povežite se s nama

Fiuman Plus

Riječki srednjoškolac Adrian Hajdin izradio kalkulator bodova za maturu

Objavljeno

na



Riječki srednjoškolac Adrian Hajdin koji pohađa Prvu riječku hrvatsku gimnaziju nedavno je objavio svojim vršnjacima i njihovim roditlejima vrlo zanimljivu aplikaciju, a radi se o kalkulatoru bodova za maturu.

Radi se o mobilnoj i web aplikacija koja brzo, jednostavno i točno računa ukupan broj bodova, pruža detaljnu statistiku aspekata bodovanja, grafički prikaz rezultata te stvara PDF s rezultatima. Svrha ove aplikacije jest maturantima omogućiti jednostavnu tranziciju iz srednje škole na fakultet tako što bi maturantima pružila jasan uvid u kriterije potrebne za upis na njihov odabrani smjer. Samim time, budućim studentima štede vrijeme, brigu i ne dopuštaju da dođe do pogrešnih izračuna.

“S aplikacijom sam započeo kada sam se i sam našao u problemu kojeg aplikacija rješava. Pokušavao sam pronaći jednostavnije rješenje računanja bodova, no nije ga bilo. Tada sam odlučio implementirati ga sam, i tako je nastala ideja za ovom aplikacijom. Dok sam radio na aplikaciji, istraživao sam, propitivao profesore i ostale stručne djelatnike u vezi preračunavanja bodova i matematike iza svega toga no čak ni oni nisu znali točno i jednostavno objasniti proces računanja. Tada je projekt započeo”, rekao je Hajdin za Fiuman.

Web aplikaciju možete pronaći ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram