Povežite se s nama

Mozaik

Riječki studenti napravili “Studoš beeru” koja je postala pravi mali hit

Objavljeno

na
Riječki studenti Marcela Finek i Sabino Sepčić sa svojim profesorom Tomislavom Pavlešićem i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, osmislili su projekt Studentsko pivo Rijeka. Svom pivu nadjenuli su ime Studoš Beera, a na etiketi, koju je dizajnirala njihova kolegica Lejla Tomić s Akademije primijenjenih umjetnosti, nalazi se čuvar Trsatske gradine koji nadgleda Rijeku. U prilog tome da je ovo pivo i više od samog projekta za učenje govori činjenica kako je na nedavnom predstavljanju na Career Dayu nestalo jednako brzo kako je tog dana i došlo do štanda, javlja Srednja.hr.

Ovoga puta slična pivska priča stiže nam sa Sveučilišta u Rijeci, točnije Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Tamošnji studenti Marcela Finek i Sabino Sepčić sa svojim profesorom Tomislavom Pavlešićem i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, osmislili su projekt Studentsko pivo Rijeka i tako napravili svoje pivo Studoš Beera. Ideja je bila na ovaj način educirati se s pivima te samom pivskom industrijom i proizvodnjom.

– Odlučili smo napraviti Studoš Beeru, studentsko pivo Sveučilišta u Rijeci, kao dio projekta Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci kojemu je za cilj bio upoznati studente s ovim vrlo popularnim prehrambenim proizvodom. Projekt smo započeli radionicom ‘Sve što student mora znat’ o biri’ na kojoj su studenti učili o teoriji proizvodnje piva i degustirali su ‘off-flavourse’ na koje možemo naići u pivima, kažu nam Marcela i Sabino.

Čitav proces izrade piva započeo je u suradnji s Međimurskim Lepim Dečkima, craft pivovarom iz Čakovca. Ova uvježbana ekipa im je, pričaju nam studenti, predložila vrstu piva koja nije previše skupa za izradu i koja bi se mogla svidjeti studentima.

– Da bi se izradilo pivo potrebna su samo četiri sastojka: voda, izvor škroba poput ječma, kvasac za fermentaciju i začin, poput hmelja. Pivo se može napraviti i doma u loncu, no problem je što neće ispasti isto svaki puta zbog različitih uvjeta kuhanja, kažu nam Marcela i Sabino.

Njihova uloga bila je organizacija pivskih radionica i komunikacija s pivovarom Međimurski Lepi Dečki u vezi dizajna etikete i proizvodnje piva. Etiketu je dizajnirala njihova kolegica s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Lejla Tomić, čime je ova studentska priča lijepo zaokružena. Za one koji nisu upoznati s riječkim znamenitostima – na etiketi se nalazi bazilisk, čuvar Trsatske gradine koji nadgledava Rijeku, piše Martina Gelenčir za Srednja.hr.

– Naše pivo se može probati u pivovari Tvornica Piva Rijeka (Pogon Trsat) na Trsatu. Pivo je lagani pale ale s četiri posto alkohola i blago voćnim okusom s kojim smo jako zadovoljni, otkrivaju riječki studenti.

Kažu kako su ovime unaprijedili svoje vještine vođenja projekata, ali da je riječ o nečemu većem od samo studentskog projekta u prilog ide i sljedeća anegdota:

– Najbolji trenutak nam je bio veliki interes ljudi tijekom inicijalnog predstavljanja piva na Career Dayu u listopadu ove godine. Pivo je ‘nestalo’ gotovo brzo koliko je došlo do našega štanda toga dana, kažu riječki studenti.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže