Povežite se s namaSudačka komisija Uefe odredila je kategorije sudaca za prvi dio naredne natjecateljske godine, a nove liste donijele su i jako lijepu vijest hrvatskom sucu Ivanu Bebeku.

Naime, UEFA je prepoznala rad i kvalitetu suca iz Rijeke te ga je smjestila u Elitnu skupinu iz koje se biraju suci za najvažnije utakmice Lige prvaka i Europske lige. Također, upravo iz te skupine biraju se suci za velika natjecanja, pa tako i predstojeći Euro 2016. u Francuskoj.

Bebek je prvi hrvatski sudac u Elitnoj skupini koja broji 29 sudaca iz 19 različitih zemalja.

Veliko je to priznanje Uefe Bebeku, hrvatskim sucima, Komisiji nogometnih sudaca i Hrvatskom nogometnom savezu.

“Ponosan sam na to postignuće, po prvi puta Hrvatska ima suca u Elitnoj kategoriji. To je najviše što se može postići u smislu statusa u Uefi, mogu reći da je to san i cilj svakog suca u trenutku kada dođe na međunarodne liste. Zahvalio bih se i svojim pomoćnima, to je timski rad i stoga je ovo zajednički uspjeh”, naglašava Bebek i nastavlja:

“To je sada početak novog puta jer se otvaraju jasno i nove perspektive, nastupi na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Treba se sada dokazati na toj razini, i iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju. Nastavljam raditi kao da se ništa nije dogodilo, maksimalno profesionalno pristupam svakom zadatku i onda se mogu nadati ovakvim lijepim vijestima i u budućnosti.”

HNS-CFF