Povežite se s nama

Sport

Riječki treneri razmijenili iskustva i znanje s kolegama iz Bugarske, Turske i Rumunjske

Objavljeno

naS osnovnim pravilima boćanja, graničara te kako se skače u vreći, od 02. do 05.10. imali su priliku čuti i naučiti treneri i kineziolozi iz Bugarske, Turske i Rumunjske. Naime, u sklopu Erasmus+ Sport projekta Traditional Games Are Meeting u turskom gradu Sakarya protekli se tjedan održao posljednji sastanak i razmjena iskustava, a uz predstavnicu hrvatskog partnera na projektu – Riječkog sportskog saveza, sastanku su prisustvovali i riječki treneri i kineziolozi.

Treneri i kineziolozi su također imali priliku naučiti pravila te skupa sa djecom odigrati lovice, preskakanje vijače, naučiti pravila igara zvanih “rupčić”, “pločice”, “države” itd. Traditional Games Are Meeting je projekt kojim koordinira Kargenc club iz Karasua i koji traje do 31.12.2019. a cilj projekta je motivirati što više djece i mladih da koristeći različite tradicionalne igre Hrvatske, Bugarske, Turske i Rumunjske budu tjelesno što aktivniji. U tu svrhu, kroz proteklih nekoliko mjeseci i radionice razmjene iskustava u Rijeci, Sofiji i Bukureštu te u Sakaryi, oko 100 djece te preko 30 profesora tjelesnog odgoja i trenera imalo je priliku naučiti i igrati tradicionalne hrvatske igre, ali i igre iz preostalih partnerskih zemalja.

Tijekom partnerskog sastanka, predstavnici partnerskih organizacija razgovarali su o rezultatima projekta te su dogovorili daljnje aktivnosti vezane uz promociju projekta i poticanje što većeg broja mladih ljudi da budu fizički aktivni primjenom različitih tradicionalnih igara popularnih u Europi. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram