Povežite se s nama

Vijesti

Riječki ugostitelji od ovog vikenda mogu raditi do 03h ujutro

Objavljeno

na


Zaključkom gradonačelnika tijekom održavanja Rijeka Adventa ugostiteljima je omogućeno da vikendima, uoči blagdana i na Božić produlje radno vrijeme svojih objekata.

Riječkim ugostiteljima produženo je radno vrijeme kako bi im se omogućilo da se kroz prigodnu zabavnu i gastronomsku ponudu uključe u održavanje „Rijeka Adventa 2022“, koji traje od 26. studenog 2022. do 8. siječnja 2023. godine, te kako bi se zadovoljila očekivana povećana potreba za ugostiteljskim uslugama za trajanja manifestacije.

Svim ugostiteljskim objektima iz skupine „Restorani“ i „Barovi“ koji posluju na području grada Rijeke petkom i subotom (26. studenog, 2., 3., 9., 10., 16., 17. i 30. prosinca 2022. godine te 6. i 7. siječnja 2023. godine), na Božić te 5. siječnja 2023. godine dozvoljava se rad do 03.00 sata, a danima 23. prosinca te na Badnjak i na Staru godinu do 06.00 sati.

Duži rad ugostitelja dozvoljava se isključivo pod uvjetom da su u ugostiteljskom objektu provedene mjere za zaštitu od buke noću, da nije donesena mjera ranijeg završetka radnog vremena odnosno da nije pokrenut postupak za skraćenje radnog vremena te da nije podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira od strane nadležne policijske postaje.

Na ovaj način ugostitelji koji pripadaju navedenim skupinama dobivaju mogućnost dužeg rada bez potrebe podnošenja pojedinačnih zahtjeva za produženje radnog vremena Odjelu za poduzetništvo, čime se postupak bitno pojednostavljuje.

Zaključak je donesen u skladu s Odlukom o radnom vremenu u ugostiteljstvu na području grada Rijeke (“Službene novine Grada Rijeke” br. 13/15 i 8/22), prema kojoj gradonačelnik može za trajanja manifestacija i sličnih događanja koja se odvijaju uz potporu Grada Rijeke ili Turističke zajednice grada Rijeke, a na prijedlog Odjela gradske uprave za poduzetništvo, odrediti drugačije radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine „Restorani“ (restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica, objekt brze prehrane)  i “Barovi“ (caffe bar, kušaonica, beach bar, kavana, pivnica, buffet, krčma, konoba, klet), od vremena propisanog odredbama Odluke, a najduže do 6.00 sati.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2022.
Dana 29.11.2022.godine počinju radovi na održavanju kanalizacijskog kolektora u ulici Janka Polića Kamova. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati prema privremenoj prometnoj regulaciji, te se mole sudionici na poštivanje iste. Radovi će se provoditi u noćnom terminu (21-06 sati).Predviđeni završetak radova je 30.1.2023.godine

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram