Povežite se s nama

Mozaik

Riječki wunderkid Frano inspiracija za Pixarov animirani lik Miguela

Objavljeno

na

Frano krajem 2016. godine (foto: Diego Feltrin)
Većina nas se sjeća riječkog wunderkida Frane, koji danas ima 17 godina. Naime, upravo lik i djelo našeg wunderkida je bio inspiracija za stvaranje Miguela, animiranog lika iz Pixarovog crtića “Coco i velika tajna”. Uz priloženu sliku našeg glazbenika, redatelj crtića Lee Unkrich na svom Twitter profile napisao je: “Ovaj dječak bio je rana i velika inspiracija za crtić ‘Coco i velika tajna’” – javlja muzika.hr.

Iako objava redatelja seže iz 2020. godine, do Frana i njegove obitelji došla je tek prije nekoliko dana, a on se povodom toga oglasio na društvenim mrežama: “ Prije nekoliko dana dobio sam informaciju da sam bio rana inspiracija redatelju Leeu Unkrichu kad je stvara Miguela iz Disneyevog/Pixarovog animiranog crtića “Coco”. Tako sam počašćen, dirnut i neizmjerno zahvalan. Nisam imao pojma! “Coco” je lijep i inspirativan film za sve generacije, nemojte ga propustiti!”

Frano je sedamnaestogodišnji multi instrumentalist koji svira violinu, klavir i gitaru. Svoju glazbenu priču počeo je ispisivati kao dvogodišnjak kad je ljubav prema zvuku počeo prikazivati, a različite instrumente krenuo je svirati s tri godine. Već kao petogodišnjak, imao je svoj prvi solo koncert u Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a tamo je pokazao svoje vještine sviranja klasične gitare. S osam godina mogao se pohvaliti sa završenom osnovnom glazbenom školom, a kako navode na njegovim službenim stranicama, on je vjerojatno bio jedini koji je kao dijete mogao svirati Vivaldijev Chamber Concerto u D-duru RV93. Nedugo nakon toga nastupao je u dvorani Lisinski rame uz rame sa svojim idolom Tommy Emmanuelom. Desetogodišnji Frano dobio je priliku biti dio gitarističkog orkestra te svirati sa slavnim američkim gitarističkim kvartetom – Los Angeles Guitar Quartet. Prije svoje punoljetnosti, izbacio je album “It’s a Secret” te surađivao s velikim imenima poput 2Cellosa, Johna Scofielda, Kaki Kinga i drugih, piše portal muzika.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram