Povežite se s nama

Vijesti

Riječkim liječnicima predstavljene novine u operacijskom liječenju bolesti kralježnice

Objavljeno

na


Klinika za neurokirurgiju KBC-a Rijeka u četvrtak je u sušačkoj bolnici organizirala stručni sastanak o liječenju kralježnice – „Suvremeno operacijsko liječenje degenerativnih bolesti kralježnice“. Predavanja za liječnike svih suradnih struka, ali i liječnike obiteljske medicine, obuhvatila su teorijski prikaz o balansu cijele kralježnice, kao i prikaz pojedinih slučajeva operiranih u Rijeci.

Uvodno predavanje Degeneracijske bolesti kralježnice i njihovo liječenje – važnost sveobuhvatnog pristupa održali su dr. Josip Burić, prof. dr. Darko Ledić i doc. dr. Dean Girotto, a izlaganje Parametri sagitalnog balansa vratne kralježnice održala je dr. Ana Gavranić. Dr. sc. Hrvoje Šimić predavao je na temu Parametri sagitalnog balansa slabinske kralježnice, a dr. Ozren Vidak je prikazao slučajeve iz kliničke prakse.

Također, od početka godine na riječkoj Klinici za neurokirurgiju uveden je program inovativnih operacija duljih segmenata kralježnice prednjim i stražnjim te kombiniranim pristupom u njezinom vratnom, leđnom i slabinskom dijelu. U operacijama uz tim riječkih neurokirurga sudjeluje iskusan spinalni kirurg iz Italije, dr. Josip Burić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram