Povežite se s nama

Proteklih nekoliko mjeseci super-računalo pod nazivom “Bura” bilo je u probnom radu, a u petak, 26. veljače 2016. godine, s početkom u 11.45 sati, u prostoriji O-027 zgrade sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci (Radmile Matejčić 2, Rijeka) održat će se predstavljanje projekta “Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci” i svečano puštanje u rad superračunala “Bura”, koje prethodi dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji “Otvoreni dani komunikacijskih tehnologija”.

Predstavljanju projekta i puštanju u rad superračunala “Bura” prisustvovat će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a u ime Primorsko-goranske županije zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Podsjetimo, “Bura” je 5,76 milijuna eura vrijedan računalni sustav, čija je osnovna svrha primjena u istraživanjima i radu na području biotehnologije i biomedicine, ali će se zbog svojih karakteristika i performansi biti korisno i na drugim prirodnim i tehničkim područjima.