Povežite se s nama

Mozaik

Rijeka 2020: Produljenje EPK omogućilo bi održavanje nekih od sjajnih programa

Objavljeno

na

Svečano otvorenje (Photo: Petar Kurschner)


Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu iz redova SDP-a, Predrag Fred Matić, koncem proteklog tjedna putem Twittera je otkrio kako je pokrenuo inicijativu da se Rijeci kao europskoj prijestolnici kulture zbog epidemije koronavirusa ta titula produlji za više mjeseci.

Zbog toga je zatražio i sastanak s s povjerenicom Europske komisije za kulturu.

Za komentar takve inicijative upitali smo i gradsku tvrtu Rijeka 2020 koja provodi EPK program, a sad već nekoliko tjedana to nisu u mogućnosti činiti zbog zabrane javnih okupljanja s više od pet osoba.

“Zahvaljujemo se gospodinu Matiću što kao europarlamentarac vodi brigu o projektu EPK i nastoji pomoći.  Produljenje programa u 2021. važna nam je tema i o njoj razgovaramo i s predstavnicima u Europskoj komisiji i s gradom Galwayjem koji je u identičnoj situaciji kao i Rijeka.

Produljenje bi značilo da će se moći održati neki od sjajnih programa na kojima se radi već godinama,  u što su već upregnuti jaki resursi, kako financijski tako i kreativni te uključeni brojni lokalni, nacionalni i međunarodni umjetnici i organizacije.

No, odluka o produljenju ovisit će naravno o širem kontekstu situacije nakon epidemije, kao i o financijskim i produkcijskim kapacitetima”, poručili su iz Rijeke 2020 za Fiuman.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram