Povežite se s namaGrad Rijeka ne može se pohvaliti brojnim javnim rekreacijskim zonama, iako određeni napredak po uređenju postojećih parkovnih površina ipak postoji.

Ovog tjedna tako je otvoren novouređeni park za vlasnike pasa na Podmurvicama, a još jedan takav park trebao bi se uskoro urediti u Hegedušićevoj ulici na Zametu. No, u nekom bližem razdoblju u planu je uređenje i određenih zona koja bi ipak bile namijenjene prvenstveno građanima.

Otkrio je to nedavno gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom gostovanja u emisiji Grad i Vi, Dragi Vi na Radio Rijeci.

“Ljudi dosta trče uz cestu, pa bi bilo dobro napraviti nekakvu zonu, možda na Preluci, u kojoj bi se građani mogli rekreirati”, glasio je prijedlog jednog od građanina Rijeke koji se javio u eter. Gradonačelnik je tom prilikom otkrio neke dobre vijesti.

“Mi smo dobili već određena sredstva od Europske unije za izradu projektne dokumentacije za izgradnju obalnog šetališta od stadiona Kantrida do Preluke. Nakon što dokumentacija bude izrađena, krenut će se i s realizacijom tog projekta. Tom stazom će se moći trčati, a bit će postavljene i određene nove sprave za vježbanje na tim lokacijama. Imamo namjeru urediti parkove i uskoro će u nekim postojećim riječkom parkovima (Mlaka i Trsat) biti postavljene nove sprave za djecu. Do kraja godine će se izgraditi i novi park u centru grada koji će se nalaziti uz Ulicu Pomerio”, rekao je Obersnel.