Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka će obilježiti Europski tjedan mobilnosti bez jednodnevnog zatvaranja prometnice

Objavljeno

na

Trg Riječke rezolucije (Foto: Viviana Bašković Perić)

Grad Rijeka i ove godine obilježava Europski tjedan mobilnosti kojim se promovira održiva urbana mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova, te kvalitetniji način života i kultura življenja u urbanim sredinama. Ova manifestacija posvećena održivoj mobilnosti se uz financijsku i političku potporu Europske komisije od 2002. godine održava u razdoblju od 16. do 22. rujna.

U organizaciji programa sudjeluju Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem i Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb. Središnja tema ovogodišnjeg tjedna je „Sigurno hodanje i bicikliranje“, a moto je „Krećite se s nama!“. Cilj je promovirati sigurno pješačenje i bicikliranje kao aktivne oblike kretanja, njihove prednosti i utjecaj na zdravlje, okoliš i ekonomsku isplativost, te potaknuti građane na korištenje aktivnih modela transporta (hodanje, bicikliranje) ili njihovo kombiniranje s javnim prijevozom.

Tokom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti održat će se i kampanja „Rijeka u kretanju“ u sklopu koje će se održati nekoliko promotivnih aktivnosti i manifestacija usmjerenih na jačanje svijesti građana Rijeke o važnosti kretanja za zdravlje i blagostanje pojedinca.

S obzirom na brojne radove, ove godine neće biti jednodnevnog zatvaranja prometnica, već je ovogodišnja trajna mjera, zatvaranje Trga 111. brigade Hrvatske vojske i Trga Riječke rezolucije za promet i njihovo pretvaranje u pješačku površinu.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram