Povežite se s nama

Sport

Rijeka domaćin košarkaškog Kupa Hrvatske „Krešimir Ćosić“

Objavljeno

na
U Dvorani Centra Zamet, 18. i 19. veljače odigrat će se završni turnir (F4) Kupa RH „Krešimir Ćosić“ na kojem će nastupiti četiri trenutno najbolje košarkaške ekipe u Hrvatskoj.

Na turniru će se natjecati KK „Cedevita Junior“, KK „Cibona“, KK „Zadar“ i pobjednik utakmice između KK „Split“ i KK „Gorica“ koja je na rasporedu 16. veljače.

Rijeka će treći put biti domaćin ovog natjecanja. Prvi košarkaški kup u samostalnoj Hrvatskoj odigran je upravo u Rijeci 1992. godine, nakon čega se u Rijeku vratio ponovo 1996. godine.

„Drago mi je što u godini kada Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta možemo biti domaćin velike košarkaške manifestacije“, rekao je pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i dodao kako je ovo dobra prilika i za unaprjeđenje riječke košarke, što je svima koji su u sport involvirani, velika želja.

Polufinalne utakmice odigrat će se 18. veljače. Prva utakmica na rasporedu je u 18 sati, druga u 20:30 sati i obje će imati televizijski prijenos na kanalu Arena Sport.

Finale Final Foura održat će se 19. veljače, s početkom u 19 sati s izravnim televizijskim prijenosom na programima HTV2 i Arena Sport.

Tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić istaknuo je kako se radi o atraktivnom natjecanju za sve ljubitelje košarke, a koordinator Kupa „Krešimir Ćosić“, Robert Jurković istaknuo je zadovoljstvo što je Rijeka ponovo domaćin turnira nakon dugih 26 godina te pozvao sve zainteresirane da zbog ograničenog broja gledatelja u dvorani na vrijeme kupe ulaznice koje se od danas svaki dan od 9 do 18 sati prodaju u dvorani Centra Zamet te u Turističkom informativnom centru na Korzu. Također ulaznice će se moći kupiti i na dan utakmice u dvorani Centra Zamet prije samog početka.

Prema riječima predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac zbog trenutnih epidemioloških mjera zbog pandemije korona virusa, za gledatelje je dostupno tek 600-ak karata po utakmici, odnosno tek 20% kapaciteta dvorane. „Službeno smo se obratili Stožeru civilne zaštite i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije sa zamolbom za povećanje kapaciteta, barem na 40% odnosno da bude oko 1000 gledatelja na svakoj utakmici. Očekujemo odgovor za koji se nadamo da će biti pozitivan, jer smo zaista uložili velike napore kako bi se ovako veliko sportsko natjecanje održalo u Rijeci“.

Svi gledatelji će na ulazu u dvoranu morati pokazati COVID potvrde.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram