Povežite se s nama

Sport

Stoper Nino Galović novo pojačanje Rijeke

Objavljeno

naNINO GALOVIĆ novi je igrač Rijeke, piše Index. 27-godišnji Splićanin stigao je na Rujevicu i potpisao ugovor na godinu i pol dana, uz mogućnost produljenja na još godinu dana.

Odlaskom Šimića, Punčeca i Župarića Rijeka je morala potražiti pojačanja u obrani te pronaći novog lidera, posebice nakon odlaska potonjeg dvojca i dokapetana Zorana Kvržića. Čelni ljudi Rijeke dugo su vagali, tražili stopera nekoliko mjeseci i na kraju je odabir pao na iskusnog Splićanina.

Iskusan i karakteran igrač, savršen spoj za novog lidera Rijeke

Galović je karakteran igrač, u sebi nosi liderske sposobnosti. Bio je kapetan u Dinamu iz Minska gdje je proveo dvije i pol godine.

Time je zadovoljen prvi uvjet kod kupovine novog zapovjednika obrane, a također je i dobar na lopti na čemu je posebno kod dovođenja inzistirao trener Simon Rožman. Slovenski stručnjak u svojoj ideji nogometa stopera vidi kao modernog igrača koji se ne boji igre s loptom, siguran je i čvrst u duelu i odlučan u branjenju velikog prostora.

Na Rujevici se nadaju da su u Galoviću dobili što više od navedenog, a Rijeka je ovim transferom zaključila potragu za središnjim braničem kako na toj poziciji imaju još reprezentativca Makedonije Darka Velkovskog , mladog Portugalca Joãa Escovala, a prvoj momčadi se priključio i mladi Jasmin Čeliković.

Stasao u Hajduku, poznaje Rijeku, a Franko Andrijašević mu je prijatelj

Galović se nogometom počeo baviti u mlađim kategorijama Hajduka, ali se igrački afirmirao u dresu Splita i Slaven Belupa. Za nekadašnjeg prvoligaša iz Parka mladeži skupio je zavidna 104 nastupa. Što se inozemstva tiče, igrao je u ligama Izraela, Bjelorusije i Japana. Posljednja stanica bio je Japana, točnije Sagan Tosu gdje je igrao zajedno s Fernando Torresom.

“Jako mi je drago što sam u Rijeci. Hrvatski nogomet jako dobro poznajem, ekipu isto tako, dosta igrača koje su prošli poznajem, tu je i Franko Andrijašević kojega dobro poznajem. Lijepo se vratiti u Hrvatsku, sretan sam što sam ponovo tu”, kazao je između ostalog Galović za televiziju HNK Rijeka, navodi Index.

 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram