Povežite se s nama





Disciplinski sudac Saša Pavličić objavio je kazne za proteklo kolo HNL-a u kojem je odigran i derbi Rijeke i Hajduka na Rujevici.

Hajduk je kažnjen s devet tisuća kuna za uporabu pirotehničkih sredstava svojih navijača, 15. put u nizu ove sezone. Rijeka je kažnjena s ukupno 16 tisuća kuna za baklje Hajdukovih navijača te gađanje suca. U kaznu nije uračunato da je pomoćni sudac s tribine pogođen kamenom u leđa, pa je Rijeka pošteđena teške kazne, zasigurno i pražnjenja tribine, kazao nam je Pavlilić.

Također, delegatu nije prijavljeno ni hukanje navodno prema Hajdukovom Brazilcu Jeffersonu, iako neki tvrde kako se hukalo Torcidi.

“Kazna bi bila znatno veća, da su delegat Bebić iz Metkovića i četiri suca to naznačila. Međutim, niti suci niti delegat nisu se očitovali o hukanju. Mogu postupati samo po izvješću delegata. Uz to, pomoći sudac Kramar nije dobro odradio svoj posao. Morao je sačuvati sredstvo kojim je pogođen, pozvati glavnog suca, koji je onda trebao zaustaviti igru. U svakom slučaju, glavni sudac morao je biti obaviješten te doći do delegata i predati mu sredstvo. Delegat bi naložio domaćinu da se putem razglasa obrati navijačima. Međutim, pomoćni sudac to nije učinio, a glavi sudac Mlakar nije bio obaviješten do poluvremena”, kaže disciplinski sudac lige.

“Kazna bi bila drastična. Ispraznili bismo tribinu da smo dobili predmet na uvid, kao i da je zabilježeno hukanje. Sudac nije napravio posao dobro”, obrazložio je Pavličić u službenoj odluci, javlja Index.hr.

Marketing