Povežite se s namaNogometaši Rijeke i Gorice remizirali su odigravši susret bez pogodaka u prvoj pripremnoj utakmici bijelih u Kranjskoj Gori. U zanimljivom ogledu s puno izmjena i promjene ritma, Rijeka je bila kvalitetniji suparnik, a treba istaknuti činjenicu da je Gorica trenutno u završnici priprema budući da krajem mjeseca igra prvo kolo kvalifikacija Europske lige.

Najveću priliku Rijeka je imala već na samom otvaranju u drugoj minuti. Tomasov je izbio sam pred gol Gorice, ali vratar Sorčan izašao je kao pobjednik iz tog dvoboja. Četiri minute kasnije Gorica je imala priliku, ali udarac Škarabota obranio je Prskalo.

Tomasov je bio prava napast za desnu stranu obrane Gorice, u 19. minuti Brezovec je lijepo odigrao ali udarac Tomasova otišao je u uz vratnicu. Dvije minute kasnije Gavranović je bio asistent, ali udarac Tomasova ovoga puta završio je u bloku.

Period riječkog pritiska zaključio je Josip Brezovec lijepim udarcem s dvadesetak metara iz slobodnog udarca kojega je efektnom paradom zaustavio Sorčan. Na drugoj strani Gorica je zaprijetila preko Burgiča koji se oslobodio u kaznenom prostoru, ali Prskalo je na vrijeme izašao i skratio kut.

U 34. minuti Tomasov je probio stranu i ubacio, a nakon što je obrana Gorice izbila lopta, natrčao je Brezovec čiji je udarac s 18 metara otišao pored vratnice.

U drugom poluvremenu uslijedile su mnoge izmjene koje su razbile ritam. U 60. minuti Turčin je spasio jednu loptu na desnom boku, koji je vratio za Vešovića koji se sjajnim prodorom sjurio u kazneni prostor, ali njegov ubačaj Vizinger nije uspio pospremiti u mrežu. Deset minuta kasnije na drugoj strani, Curk nije dobro reagirao na ubačaj u kaznenom prostoru Rijeke i Sluga je pokupio loptu.

U drugom dijelu Rijeka je najviše prijetila preko Vešovića, a njegov udarac u 77. minuti prošao je uz vratnicu. U završnici su uslijedili pokušaji Ajayija i Bradarića, dok ubačaj Turčina u posljednjoj minuti nije najbolje zahvatio Vešović.

HNK Rijeka