Povežite se s nama


Krajem prošlog tjedna u Centru za podvodnu i hiperbaričnu medicinu održano je predstavljanje Centra uz stručnu prezentaciju i tehnički obilazak za predstavnike institucija i organizacija koje u svom sastavu imaju timove specijalizirane za podvodne aktivnosti (interventne službe, ronilački klubovi…).

KBC Rijeka danas ima najsuvremeniju barokomoru na ovim prostorima koja je integralni dio javnog bolničkog sustava. Osim činjenice da se radi o novoj investiciji vrijednoj 22 milijuna kuna, koja uključuje Hauxovu barokomoru vrijednu 6,5 milijuna kuna, dodatna vrijednost Centra očituje se u konceptu – ima sve prateće službe za sve vrste bolesnika koji mogu koristiti barokomoru.

Objekt u kojem je smještena suvremena barokomora, koja odjednom može primiti osam pacijenata, uključuje i cijeli prateći sustav opskrbe pacijenta. U novoj zgradi nalazi se opća medicinska ambulanta u kojoj će se bolesnici prvi put pregledavati.

U ambulanti će se procjenjivati stanje pacijenata te hoće li im hiperbarični tretman pomoći, što uključuje više pregleda liječnika hiperbaričara, ali i ostalih struka poput anesteziologa, pulmologa i traumatologa koji utvrđuju svrsishodnost terapije i eventualnu prisutnost kontraindikacija zbog kojih bi tretman u barokomori mogao loše utjecati na zdravlje pacijenata.