Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka plus od javnosti “skrivala” zapisnike Nadzornog odbora, Skupštine i Skupova radnika

Objavljeno

na

Željko Smojver (desno) - Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Trgovačko društvo Rijeka plus koje je u vlasništvu Grada Rijeke zahvaljujući iznimno širokom rasponu djelatnosti utječe direktno na kvalitetu života praktički svakog stanovnika najvećeg grada Kvarnera. Upravo zbog toga, ali i nekih upitnih odluka poput kupnje izuzetno skupe opreme za tržnicu, kao i dvojbeno kvalitetnog održavanja vozila Autotroleja i Čistoće, javnost je prilično zainteresirana za način njihovog funkcioniranja pod vodstvom direktora Željka Smojvera.

Kao trgovačko društvo koje spada pod tijela javne vlasti obvezni su redovno na svojoj Internet stranici objavljivati raznu dokumentaciju vezanu uz donošenje odluka i funkcioniranje tvrtke, no Rijeka plus posljednjih godinu dana to gotovo pa da uopće nije činila, iako to zakonski propisi o pravu na pristup informacija jasno propisuju i nalažu.

Sve do početka ovog tjedna na svojoj Internet stranici od novije dokumentacije imali su objavljen tek zapisnik jedne sjednice Nadzornog odbora, iako ih je održano znatno više, dok zapisnike sa sjednice Skupštine, kao i zapisnike sa Skupova radnika uopće nisu objavljivali još od 2017. godine

Zbog toga im je Fiuman službeno poslao upit kako bismo doznali koliko je sjednica navedenih tijela uopće održano u proteklih godinu dana i zbog čega se zapisnici ne objavljuju, kao i upit da se dostave svi navedeni zapisnici.

Rijeka plus je tek nekoliko dana nakon našeg upita objavila dokumentaciju na svojoj Internet stranici, dok su odlučili izbjegnuti odgovoriti na pitanje zbog čega nisu pravovremeno objavljivali dokumentaciju iz koje se javnost poprilično dobro može upoznati sa stanjem u tom trgovačkom društvu. Zbog toga smo podnijeli i prijavu Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske. Spomenuti zapisnici nekoliko dana nakon našeg upita objavljeni su na ovom linku.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram