Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka plus reagira na članak o izvještaju sudskog vještaka nakon prometne nesreće Autotroleja

Objavljeno

na

Foto: Vedran Karuza/Novi listGradska tvrtka Rijeka plus odlučila je reagirati na objavljeni članak Sudski vještak utvrdio: Autobus Autotroleja nije imao ispravni kočioni uređaj, a njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Na internetskom portalu Fiuman, kako i na facebook stranici Fiuman, objavljen je dana 07. studenog, 2019. g. tekst naslova “Sudski vještak utvrdio: Autobus Autotroleja nije imao ispravni kočioni uređaj” u kojem je izneseno više netočnih i nepotpunih informacija kojima se želi stvoriti kod čitatelja dojam da je društvo Rijeka plus d.o.o. odgovorno za prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus Autotroleja u kolovozu 2018. godine “kad se na Brašćinama zabio u zid te je tom prilikom 92-godišnji muškarac zadobio teške tjelesne ozljede”. također, i ovaj događaj se koristi kako bi se neistinito prikazalo i upozorilo na navodno zabrinjavajuće stanje u gradskoj tvrtki Rijeka plus.

Teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovao autobus Autotroleja dogodila se zaista dana 16. kolovoza 2018. g. kad se autobus na nizbrdici samopokrenuo. U tom trenutku u autobusu je bio nesretni 92-godišnjak koji je zadobio teške ozljede. U autobusu dakle, u trenutku samopokretanja vozila nije bilo vozača. U tekstu članka se citira nalaz i mišljenje vještaka Antona Radolovića, međutim, iz citiranog teksta vidljivo je da vještak nije utvrdio da se vozilo pokrenulo zbog odgovornosti Rijeka plusa, niti da je Rijeka plus ne održava pravilno ili dobro taj ili neki drugi autobus. Pored toga, vještak Radolović nije niti vještačio kočioni sustav predmetnog autobusa, da bi uopće mogao utvrditi da je uzrok nastanka štetnog događaja u greški u kočionom sustavu, što e vidi iz citiranog dijela nalaza u kojem vještak samo daje opis događaja pregledavajući snimku kamere iz autobusa. Dakle, niti vještak navodi da je uzrok pogreška u sustavu kočenja, što nije mogao niti utvrditi bez pregleda autobusa i vještačenja, niti vještak navodi da bi uzrok nesreći bila odgovornost Rijeka plus d.o.o. kako se to pogrešno želi naglasili u predmetnom članku. Konačno, iz samog teksta članka je vidljivo da su iz policije utvrdili: “vozač autobusa prije izlaska nije poduzeo sve mjere kojima bi spriječio da autobus sam krene s mjesta gdje je ostavljen”, pa prema tome je evidentno da se zaključci iz citiranog članka ne zasnivaju na provjerenoj i cjelovitoj informaciji, što je dovelo do iznošenja neistinitih zaključaka”, stoji u reagiranju Rijeka plusa koje je poslano putem odvjetničkog društva Grubišić & Lović & Lalić iz Zagreba.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram