Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka plus “skriva” ugovor o servisiranju autobusa Autotroleja

Objavljeno

na

Autobuse Autotroleja posljednjih nekoliko godina servisiraju mehaničari zaposleni u gradskoj tvrtki Rijeka plus i prema njihovoj vlastitoj sistematizaciji radnih mjesta takvih im radnika poprilično nedostaje već dulje vrijeme. Ne čudi stoga što su građani Rijeke i okolnih općina i gradova u kojima prometuje Autotrolej već su uglavnom naviknuli da se na cestama nalaze pokvareni autobusi, a tek posljednjih mjeseci takvih je prizora nešto manje s obzirom na to da su stigli novi autobusi zahvaljujući velikom sufinanciranju iz fondova Europske unije.

Pokušali smo krajem 2019. godine malo detaljnije istražiti odnos Rijeka plusa, koji bilježili višemilijunski plus u poslovanju, i Autotroleja koji ima iznimno veliki gubitak, a to se odražava i na kvalitetu prijevoza. Vozni redovi se nastavljaju “rezati”, a istovremeno se od općina i gradova traži sve veće financiranje javnog gradskog prijevoza kako bi se pokrili minusi poslovanja Autotroleja.

Zbog toga smo 14. prosinca 2019. uputili upravi Rijeka plusa na čelu s direktorom Željkom Smojverom zahtjev da nam se pošalje ugovor između Rijeka plusa i Autotroleja o servisiranju autobusa i podatak o ostvarenom prihodu na temelju tog ugovora tijekom 2019. godine.

23. prosinca dobili smo sljedeći odgovor: ” Rijeka plus d.o.o. i KD Autotrolej d.o.o. imaju zaključen ugovor o održavanju vozila i to u razdoblju od 17. kolovoza 2017. godine do danas. Tijekom 2019. godine do danas, Rijeka plus d.o.o. je iz osnova ugovora o održavanju vozila KD Autotrolej d.o.o. ostvario prihod od pružanja te usluge u iznosu od 14.573.437,50 kn s PDV-om.”

Traženi ugovor nisu dostavili te smo ih podsjetili na obvezu dostavljanja ugovora 24. prosinca, ali nikakvog odgovora s njihove strane nema već puna dva tjedna.

S obzirom na protek od 15 dana prijavili smo gradsku tvrtku Rijeka plus Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske te se nadamo da ćemo nakon njihove intervencije ugovor između Rijeka plusa i Autotroleja napokon zaprimiti. Spomenimo i ovim putem kako Rijeka plus ponovno nije ažurno objavljivao zapisnike sjednica svog Nadzornog odbora na svojim Internet stranicama te su to još jednom učinili tek nakon našeg upozorenja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram