Povežite se s nama

Sport

Rijeka pobjedom Frankfurta izgubila priliku plasirati se u Europa ligu iduće sezone

Objavljeno

na
Eintracht Frankfurt je u finalu Europa lige pobijedio Rangers nakon boljeg izvođenja penala (5:4) nakon što je nakon 120 minuta bilo 1:1. Rangers je poveo u 57. minuti golom Ariba, a produžetak Nijemcima osigurao je Borre 12 minuta kasnije. Nijemci su briljantno izvodili penale, a tragičar za Rangers bio je Aaron Ramsey koji je jedini promašio u četvrtoj seriji.

Finale Europa lige pozorno su pratili Hajduk i Rijeka jer je ono imalo izravan utjecaj na njihov europski put sljedeće sezone. Naime, pobjeda Eintrachta znači da će osvajač hrvatskoga Kupa, za koji Hajduk i Rijeka igraju sljedećeg četvrtka, definitivno u Europu krenuti u 3. pretkolu Konferencijske lige. Da je pobijedio Rangers, postojala je opcija da krenu u Europa ligi, ali to više nije moguće.

Ako osvoji Kup, Rijeka će u 3. pretkolu Konferencijske lige sigurno biti nositelj s koeficijentom 15.000 dok bi se Hajduku s koeficijentom 8.000 trebali poklopiti drugi rezultati da ima status nositelja iako je to dosta teško očekivati. Prve utakmice 3. pretkola KL-a igraju se 4. kolovoza, a uzvrati tjedan dana kasnije.

Podsjetimo, preostala dva hrvatska predstavnika u Europi, osim Dinama, u Konferencijsku ligu kreću u 2. pretkolu u kojem će oba sigurno biti nositelji. Prve utakmice 2. pretkola igraju se 21. srpnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Ždrijeb 2. pretkola je 15. lipnja, a 3. pretkola 18. srpnja, javlja Index.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram