Povežite se s nama

Sport

Rijeka postala kandidat za Europski grad sporta 2022. godine

Objavljeno

na

U Zagrebu je i službeno dobivena informacija da je Grad Rijeka  postao kandidat za Europski grad sporta 2022. godine. Kandidatura je izraz želje da se naš grad još više promovira sa svojim vrijednostima, a u petak je definitivno odlučeno da će to biti kroz sport!

Naš grad će posredstvom Riječkog sportskog saveza uložiti maksimalne napore u narednom periodu kako bi ispunili zahtjevne kriterije za dobivanje ove prestižne titule.

“Nama kao Riječkom sportskom savezu prvenstveno je cilj pokazati i dokazati da je sport vrlo važan segment u našem gradu, te da kroz sve tražene aktivnosti i kriterije sport u našem gradu bude prepoznatljiv prema kvaliteti, sportskoj infrastrukturi i popularnosti. Definitivno je da sport ima veliku priliku dobiti zasluženu poziciju u našem gradu kao i našem društvu.

ACES Europe titule dodijeljuje prema načelima odgovornosti i etike, poboljšanje kvalitete života, psihofizičkog blagostanja i potpune integracije unutar zajednice, što god to značilo. Jasno da ulaganja ovise o financijskim mogućnostima gradova ili regija, primjerice, grad Torino je 2015. godine organizirao tisuću događaja, francuska regija Logron ukupno je prihodovala 44,5 mil. eura nakon ulaganja 2014. godine”, poručuju iz RSS-a.

Titula je prije svega međunarodno prestižna, a koliko je lokalno poticajna ovisi o projektima kojima gradovi stimuliraju razvoj sporta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram