Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka radi sporazum o kretanju bez propusnice, ali Kostrena, Bakar i Kraljevica se nisu uključili

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Grad Rijeka je, nakon upute ministra Davora Božinovića da pojedine susjedne općine i gradovi mogu spojiti svoje lokalne stožere civilne zaštite te u tom slučaju ne  bi bilo potrebno posjedovati propusnicu za kretanjem unutar tog područja, odlučio reagirati te uputio prijedlog takvog sporazuma svim gradovima i općinama koje su nekad činili bivšu Općinu Rijeka, a to su Kastav, Bakar, Kraljevica, Viškovo, Kostrena, Čavle, Jelenje i Klana.

Zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Marko Filipović, u razgovoru za Fiuman otkrio je u kojoj je fazi potpisivanje takvog sporazuma.

“Naša želja je olakšati život građanima, jer je jako veliki broj njih zatražio propusnice, a očito je kako epidemiolozi ukazuju na to da se stanje relativno smiruje. Imamo tu i primjer Zagreba unutar kojeg se svih 800 tisuća stanovnika može kretati bez ikakvog ograničenja. Bili smo mišljenja da kontrola propusnica jako opterećuje jedinice lokalne samouprave, pa smo svim gradonačelnicima i načelnicima poslali prijedlog sporazuma kako bi se stanovnici mogli kretati bez propusnice.

Primili smo pozitivan odgovor od Kastva, Viškova, Čavla, Jelenja i Klane, dok se o sporazumu nisu pozitivno izjasnili Kostrena, Bakar i Kraljevica.

Mi ćemo u svakom slučaju danas organizirati potpisivanje sporazuma s onima koji su zainteresirani kako bismo mogli poslati zahtjev Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske”, poručio je Filipović.

Spomenimo i kako je Stožer civilne zaštite PGŽ uputio prijedlog nacionalnom stožeru da se odobri kretanje bez propusnice isključivo unutar susjednih općina i gradova. U Istri su se općine i gradovi već dogovorili o sličnoj suradnji po rasporedu bivših Općina, kao što to pokušava Grad Rijeka,  a odobrenje su dobili.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram