Povežite se s namaZadnju utakmicu pred početak prvenstva HNK Rijeka je završila domaćom pobjedom 2:0 protiv Kopera u utakmici u kojoj je isključivo zahvaljujući vrataru Simčiću i ponajviše sreći slovenski prvoligaš u prvom poluvremenu sačuvao mrežu. Od prve minute bijeli su bili razigrani, angažirani, dominantni, rastrčani i opasni sa stalnim pritiskom na zadnju liniju obrane Kopera. Šanse su se redale jedna za drugom. Ristovski i Vešović prodirali su po bokovima, Gavranović, Tomasov i Bezjak kombinirali i pucali iz šesnaesterca. Konce igre držao je Bradarić, iza njega su bili pouzdani Močinić, Elez i Mitrović.

Početkom drugog vremena Koper je nakratko  imao ravnotežu na terenu, no i dalje bez ozbiljnijeg  pokušaja prema Prskalu. Bijeli su, kako je vrijeme odmicalo, opet uspostavljali dominaciju i prijetili sa svih strana.

U 52. u igru je ušao Mišić umjesto odličnog Vešovića, ispraćenog velikim pljeskom s tribina zbog nekoliko odličnih prodora po boku i ubačaja te općenito pozitivnog pristupa.  U 61. minuti izašli su također ispraćeni velikim pljeskom Elez i Tomasov, a ušli Šofranac i Roshi. Albanski reprezentativac odmah je zaprijetio: najprije odličnim prodorom po desnoj strani i zamalo previsokim nabačajem, a samo minutu, dvije kasnije glavom je pucao malo preko gola.

Utakmicu je, barem drugo poluvrijeme, obilježio nepotreban potez igrača Kopera Senijada Ibričića koji je napuštajući igru ostao u majci – Hajduka! Provokacija na koju su, naravno, burno reagirale tribine! “Zakuhalo” se i došlo do naguravanja gdje je boje Rijeke najžešće branio trener Kek! Naravno, zasluženo je zaradio pljesak tribina.

U 74. minuti umjesto Močinića je ušao Maleš, a već u 77. konačno dugoočekivani gol. Gavranović se najbolje snašao u gužvi i  sa sedam, osam metara matirao Simčića – 1:0.  U 85. minuti su umjesto Gavranovića i Bradarića ušli Čanađija i Diyoke Gerald. Minutu kasnije postavljen je i konačan rezultat. Roshi je potegao visoko i precizno s 15 metara – 2:0. Efektno i zasluženo. Simčić u paradi nemoćan, a Roshi u zagrljaju suigrača.

Svoju je priliku u 88. minuti dobio i mladi Dominik Mulac koji je zamjenio pljeskom ispraćenog Ristovskog. Uglavnom, odlična utakmica, dobra generalka, igrači Rijeke sve raspoloženiji za nadigravanje… I k tome pozitivno ozračje na tribinama. Dovoljno za početak prvenstva.

HNK Rijeka