Povežite se s nama


U vjerojatnom oproštaju od trenutne verzije legendarnih stijena Rijeka je nastavila s rasprodajom bodova remiziravši protiv Slaven Belupa u utakmici punoj drame i preokreta. Nevjerojatni su bili riječki promašaji. Još jednom je zapucan jedanaesterac, te sijaset sjajnih prilika. Nevjerojatna je i nonšalantnost primanja golovi. Od obrane koja je krasila igru Bijelih prošle sezone nije ostala niti sjena.

Matjaž Kek je napravio čak četiri zamjene u sastavu Rijeke u odnosu na utakmicu protiv Aberdeena. Tako su u bijelom dresu u službenoj utakmici debitirali Simon Sluga i Stefan Ristovski umjesto Vargića i Tomečaka, a umjesto Samardžića u sastavu se našao i Matej Mitrović. Kek je promjenio i sustav, te je Rijeka započela utakmicu s dva napadača u sustavu 4-4-2, te je tako Bradarića u sastavu zamjenio Roman Bezjak. Zanimljivo je da su se u zapisniku Slaven Belupa našla tri bivša igrača Rijeke – Goran Paracki i Marko Marciuš u početnoj postavi, dok je priliku s klupe čekao Sandi Križman.

U 5’ prva prijetnja Rijeke. Odbijena lopta u visokom luku došla je do Balaja koji je s dvadesetak metara potegao iz voleja ali ravno u Rozmana. U 9’ još jedan šok na Kantridi kao da ih u posljednje vrijeme nije bilo dosta. Polukontru Slaven Belupa povukao je Marciuš po desnoj strani i odlično ubacio na drugu vratnicu gdje je prvi pokušaj Ejupija završio na vratnici. Ipak Ejupi je bio najbrži na odbijenoj lopti i iz blizine pogodio gol Rijeke. U 18’ sjajan udaraca Moisésa sa 25 metara, ali zamalo pokraj vratnice. U 29’ je Ejupi ukrao loptu nonšalantnom Mitroviću, ali je umjesto da prebaci Marciušu, sebično pucao ravno u Slugu. U 32’ je Purić zamalo svladao vlastitog vratara Rozmana. U pokušaju da je izbije ispred Sharbinija u visokom luku loptu je poslao pod gredu vlastitog gola odakle je Rozman odbio u korner.

U 40’ jedanaesterac za Rijeku nakon prekršaja na Bezjaku, iz kojega Moisés puca slabo, prizemno po podu, što je Rozman nogom odbio i sačuvao prednost Slaven Belupa. Ipak, nakon 45 minuta loše, neinventivne i spore igre Rijeke, u prvoj (i jedinoj) minuti sudačke nadoknade Tomasov je vukao loptu s desne strane prema sredini i u nastojanju da puca na gol idealno proigrao Bezjaka, koji je primio loptu na sedam, osam metara od gola, i smireno poentirao iza svog sunarodnjaka za svoj prvijenac u dresu Rijeke i egal na poluvremenu.

U 47’ jedanaesterac za Slaven Belupo nakon prekršaja Leškovića na Saviću. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ejupi za novo vodstvo gostiju odmah u početku nastavka. Sluga je pročitao stranu, ali udarac Ejupija bio je dovoljno snažan i precizan. U 51’ mogla je Rijeka do poravnanja. Moisés je uzeo loptu obrani Slaven Belupa, ušao u kazneni prostor i nesebično proigrao Sharbinija koji je zamalo zakasnio loptu ugurati u praznu mrežu. U 54’ Ristovski i Tomasov su ponovo dobro kombinirali na desnoj strani nakon čega se Tomasov izborio za udarac s 20-ak metara, Rozman odbio njegov pokušaj na noge Sharbiniju, koji je s desetak metara prebacio gol. U 68’ ipak izjednačenje. Tomasov je primio dugu loptu iz obrane i odlično potegao iz voleja. Snažan udarac Rozman je uspio odbiti samo na noge Bekimu Balaju koji je iz blizine poentirao za 2:2. U 76’ i 77’ velike prilike za Rijeku. Najprije je Balaj glavom pogodio vratnicu, potom je njegov udarac blokirao Purić na gol liniji, a u nastavku akcije je udarac Tomasova glavom otišao preko gola. U sljedećoj akciji nakon ubačaja Jugovića s desne strane Lešković puca glavom iz same blizine ali Rozman fenomenalno brani.

U 82’ Rijeka je preokrenula. Akciju je s desne strane pokrenuo Jugović, lijepo dodao u sredinu za Bezjaka, koji vara braniča i pogađa za 3:2. No, da bodova ipak ne ostanu na Kantridi pobrinula se riječka obrana. Nakon slobodnog udarca s četrdesetak metara, lose su reagirali domaći igrači, loptu je Mitrović izbio direktno u gužve u noge Sandiju Križmanu koji je s desetak metara pogodio ispod Sluge za uspostavit će se konačnih 3:3.

HoćuRi