Povežite se s nama
Nogometaši Rijeke i Slaven Belupa u nedjelju (Stadion HNK Rijeka, 17 sati) odigrat će 54. međusobni prvenstveni ogled. Statistika je na strani izabranika Matjaža Keka. Rijeka i Slaven Belupo dosad su odigrali 53 utakmice. Rijeka je upisala 21 pobjedu, 20 utakmica završilo je remijem, dok su gosti iz Koprivnice slavili u 12 navrata. Zanimljiv je podatak da su Rijeka i Slaven remizirali u posljednjih pet utakmica, ali isto tako riječki sastav ne zna za poraz u posljednjih 14 prvenstvenih ogleda.

Slaven je posljednji put pobijedio Rijeku u Koprivnici (1:0) 4. studenog 2011. godine kada je jedini gol postigao Jakšinić. Nakon toga uslijedio je niz od šest pobjeda Rijeke i osam remija. Slaven je pak posljednji put na gostovanju u Rijeci slavio 31. listopada 2009. godine!

Statistika kaže da je tada na Kantridi utakmicu pratilo 800 gledatelja, a zanimljiv je podatak da je na vratima stajao Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora, a u obrani je igrao Fausto Budicin koji danas nosi dres Rijeke II.

Najviše nastupa u međusobnim ogledima (19) skupio je Kristijan Čaval koji je u karijeri nosio dres oba kluba, dok je najviše golova u međusobnim ogledima postigao Marijo Dodik (9).

Slijede ga Ahamad Sharbini (7) i Admir Hasančić (6). Kada su u pitanju treneri, Elvis Scoria, koji je vodio obje momčadi, odradio je 15 utakmica, a slijedi Matjaž Kek s 11, te Nenad Gračan s 10 susreta.

HNK Rijeka

Marketing