Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka uvela online obrazac za izdavanje propusnica

Objavljeno

na

Foto: FreePixGrad Rijeka protekla je dva dana, kao i velika većina ostalih jedinica lokalne samouprave u našoj regiji, od građana tražila da dostavi e-mailom detaljne podatke ukoliko im je potrebna propusnica za napuštanje mjesta prebivališta radi vitalnih obiteljskih razloga ili kupnje hrane i potrepština.

Samo u utorak ujutro Riječani su tražili više od 600 propusnica, a za provjeru, donošenje odluke i eventualno izdavanje svake te propusnice potrebno je određeno vrijeme.

Kako bi se proces ipak ubrzao, Grad Rijeka je uveo online obrazac putem kojeg se direktno šalju potrebni podatci za izdavanje propusnice i to će dijelom zasigurno ubrzati proceduru.

Svi kojima je potrebna propusnica, a imaju prebivalište na području Grada Rijeke, od sada svoje podatke šalju online ovdje.

Po ispunjavanju formulara, građanin na mail koji je unio u formular dobiva najprije obavijest o zaprimanju zahtjeva, a potom i samu propusnicu.

Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju.

Podsjećamo, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke propusnice izdaje isključivo za građane Grada Rijeke, koji iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti, moraju napustiti područje Grada Rijeke. 

Svi građani koji su do sada već poslali zahtjev za izdavanje propusnice na aktivnu elektroničku poštu propusnice.cz@rijeka.hr, zahtjev ne moraju ponovo podnositi. Ti su zahtjevi u razmatranju i bit će riješeni u najkraćem mogućem roku. 

Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva za propusnice, te procedure provjere koju svaki zahtjev mora proći, Grad Rijeka moli građane za strpljenje i ujedno svim građanima zahvaljuje na strpljenju.

Informacije vezane uz propusnice koje se izdaju u tijeku trajanja epidemije korona virusa, građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati, te na mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram