Povežite se s nama

Vijesti

Rinčić o Rijeka Adventu: Filipović nam sada krade i Božić

Objavljeno

na
Grad Rijeka nakon novog koncepta natječaja za Rijeka Advent pronašao je zakupca samo za Trg Riječke rezolucije, a tek naknadnim natječajem i tvrtku koja će postaviti trgovačke kućice na Korzo, dok je jedino Advent na Gradini ostao pod okriljem Turističke zajednice te u direktnom dogovoru s organizatorom. Za preostalih pet lokacija nije se nitko javio, nema čak ni Adventiranja kod Kazališta. Prihod u usporedbi s 2022. godinom je pao za preko 80 posto.

Vijest o tome koju je Fiuman objavio u nedjelju navečer izazvala je veliku pažnju i brojne reakcije građana, ali i političara. Među njima se istaknula gradska vijećnica Iva Rinčić koja je vrlo oštro kritizirala gradonačelnika Marka Filipovića.

“Nesposobnost, aljkavost, neznanje, površnost, nezainteresiranost… Kad je o Gradu Rijeci riječ, uvijek je isto, bilo da je riječ o porezima, Galebu, Kazalištu, vrtićima, Terminalu, Teatru Fenice, Čistoći…  Ili, pak, o Adventu. Jer Filipović nam sada krade i Božić!

Kako je jedan riječki portal ustvrdio „raspisanim natječajem za adventsku kućicu „traže se kraljevi Adventa koji će u svojoj potpunoj kontroli imati kompletne adventske lokacije“.

Pa nas je Grinch s Korza 16, koji očito zazire od šušura vezanog uz najradosnije blagdane, uspio takvim potezima dovesti do Adventa koji je spao na dva slova, odnosno na dvije lokacije.

Umjesto da idemo prema onome što smo svi očekivali – da se Rijeka Advent širi, napreduje, raste i privlači sve više građana i gostiju, nas riječki Grinch vodi unatrag. Možemo se sad ljutiti i buniti na društvenim mrežama, biti nezadovoljni, tvrditi kako nećemo proći Korzom tijekom Adventa, ali to nije baš nikakvo rješenje”, poručila je Rinčić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže