Povežite se s nama

Ovog ponedjeljka, 26. lipnja, održala se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije na kojoj je bilo prisutno svih 17 vijećnika, osim Viktora Peršića s liste SDP-a koji je podnio zahtjev da mu se iz osobnih razloga mandat stavi u mirovanje, a na njegovo mjesto stigla je Ana Puž Kukuljan.

Na prijedlog devetero vijećnika, članova SDP-ove velike koalicije, jedini kandidat za predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatije bio je Robert Kurelić iz Akcije mladih, koji je na to mjesto i imenovan s 15 glasova za, dok su suzdržana bila dva vijećnika HDZ-a. Marko Ćorić i prije glasanja je izrazio svoje nezadovoljstvo takvim prijedlogom te je koaliciju predvođenu SDP-om tijekom kraće rasprave optužio za uhljebljivanje zbog ove kandidature.

Za potpredsjednike Gradskog vijeća su također s 15 glazova za i dva suzdržana imenovani Dušan Mušćo (HSU) i Filip Vlah (Nezavisna lista Ive Dujmića).

Robert Kurelić je nakon izbora izrazio nadu da će vijeće biti platforma za dijalog i razmjenu mišljenja. – Velika želja mi je da se stvori novo ozračje u kojem svi vijećnici imaju pravo na iznošenje svojih stavova oko programa i razvoja grada, s ciljem da Opatija postane u punom smislu otvoren i pametan grad te pravi servis svojim građanima, kazao je.

Gradonačelnik Ivo Dujmić čestitao je novom predsjedniku Gradskog vijeća Kureliću, kao i svim izabranim vijećnicima, te poručio kako mu je želja da ovo bude jedno od najkvalitetnijih vijeća u povijesti gradskih vijeća Grada Opatije.