Povežite se s nama

Sport

Roditelji trenirali sa svojim klincima u atletskom klubu Kvarner

Objavljeno

na


Zdravo i korisno je baviti se sportom, a kada ste dijete, odabir sporta kojim ćete se baviti pripada roditeljima. Neko vrijeme bavite se tim sportom, pa vam dosadi ili odete na neki drugim jer  se njime bave vaši prijatelji. Koji god da bio sport kojim se bavite ili ćete se baviti, najvažnije je da u njemu uživate i da vas čini sretnima. Roditelji su tu vrlo važna karika i bez njihove podrške bavljenje sportom bilo bi gotovo nemoguće. Roditelji brinu o vožnji na treninge, s treninga, brinu o školi, pravilnoj prehrani… To čine kako bi djeci pružili sve što je potrebno za njihov razvoj i stjecanje zdravih navika, poručuju iz atletskog kluba Kvarner.

Većina roditelja potiče djecu na bavljenje sportom jer ga smatraju zdravim, neki vjeruju da na taj način sprečavaju da djeca završe na ulici u lošem društvu, a nekima je samo važno da se djeca bave sportom. Međutim, postoje roditelji koji u budućnosti vide svoju djecu kao profesionalne sportaše, a sebe kao zaslužne i uspješne roditelje. Uvjereni u talent i sposobnosti svoje djece krenu u daljnje usmjeravanje djece u sport i „preuzimanje stvari u svoje ruke“. Osobno se involviraju u sport, sebe smatraju trenerima, sucima, psiholozima, fizioterapeutima i sl. Na žalost u najboljoj namjeri odabiru pogrešan pristup. Iako neka djeca napreduju unatoč pritiscima sa svih strana, velikom broju djece to ne uspijeva.

Zato dragi roditelji sve što je djeci potrebno je vaša bezuvjetna ljubav, razumijevanje  i podrška. Važno je baviti se sportom jer odrastanje u sportu nas čini boljima , odgovornijima, upornijima. Naučimo poštivati sebe i druge. Uspjeh se ne mjeri samo brojem osvojenih medalja, uspjeh se mjeri i pristupom treningu, odgovornošću, redovitošću.

Da je roditeljima naših atletičara važno da se djeca bave sportom koji ih čini sretnima, ispunjenima te da im  nije bitan samo rezultat, pokazuju to uključivanjem u naše aktivnosti. Ovog tjedna roditelji naših najmlađih članova vježbali su zajedno s njima i vjerujemo da im to nije bio nimalo lak zadatak. No osmjesi mališana govore koliki su njihova sreća i ponos što su roditelji vježbali s njima. I tako, dragi naši roditelji ima li veće podrške od toga.

Odrastajmo zdravo, odrastajmo sretno, ne budimo treneri i suci našoj djeci, prepustimo te uloge stručnjacima, a mi budimo „samo i jedino“ roditelji puni ljubavi, ističu iz AK Kvarner.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram