Povežite se s nama

Vijesti

Ronioci i ribari iz mora u Jadranovu izvadili 152 kile otpada

Objavljeno

na

Foto: Philip Klobučar

Završena je prva faza ekološke akcije čišćenja podmorja koje se održala u subotu, 04.03. 2023. u Jadranovu.

Ekološke akcije provodi Društvo sportske rekreacije Jadranovo u sklopu projekta „More bez otpada“, a sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u partnerstvu s Gradom Crikvenicom i ŠRD „Tunera“.

U akciji je ukupno izvađeno 152,35 kg otpada, od čega najviše metala čija je ukupna težina iznosila 83 kg. Izvađene su limenke, razni kablovi, a ronioci su pronašli jedan bojler i akumulator.

Po težini otpada potom slijedi plastika s najviše građevinskog materijala i boca. U nešto manjim količinama pronađeno je staklo, od čega je uvjerljivo bilo najviše boca, zatim razne tkanine i jedna automobilska guma.

U akciji je sudjelovalo 13 ronioca, 6 ribara i 8 volontera. Ronioci su očistili 8000 m2 podmorja oko plaže Grabrova te je otpad potom barkama odvezen na obalu gdje su volonteri mjerili, sortirali i odlagali otpad na ekološki prihvatljiv način u suradnji s Eko Murvicom.
Po završetku akcije na plaži Tunera organizirano je druženje i objed za sve sudionike.

Društvo sportske rekreacije Jadranovo prikupljene će podatke dostaviti Institutu za oceanografiju i ribarstvo iz Splita. U svrhu praćenja, koordinacije i popularizacije provedbe mjera protiv morskog otpada iz Institua su razvili platformu za unos i objedinjeno prikupljanje podataka o provedenim ekološkim akcijama čišćenja podmorja od morskog otpada.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže