Povežite se s nama


Rotaract klub Rijeka je udruga mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina koji kroz rad u klubu razvijaju svoje profesionalne vještine i upravljačke sposobnosti, prepoznaju potrebe svoje lokalne zajednice i njenih pojedinaca, te kroz humanitarne projekte pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Rotaract je neprofitna organizacija osnovana od strane Rotary International te predstavlja dio globalne težnje poticanja mira i međunarodnog razumijevanja u svijetu.Rotaract klub Rijeka koju je 1998. godine osnovao Rotary Rijeka danas broji 25 članova te provodi nekoliko uspješnih akcija godišnje.

Jedna od njih je i Rotaractov tradicionalni Maškarani vikend, akcija na kojoj klub prikuplja donacije koje dodjeli određenom korisniku. U 2016. godini odlučili smo prikupljene donacije iskoristiti za stipendiranje naderenog i izvrsnog srednjoškolca slabijeg imovinskog statusa.

Nakon provedenog Natječaja odlučili smo se za troje izvanrednih finalista od kojih se teško bilo odlučiti za pobjednika. Na kraju smo odlučili da je stipendiju najviše zaslužila učenica Prve hrvatske sušačke gimnazije, Katarina Miler. Katarina je odlična učenica, koja se osim zavidnog prosjeka može pohvaliti i raznim vanškolskim aktivnostima. U ponedjeljak 24. listopada u službenim prostorijama Rotary Rijeke imali smo svečanu primopredaju stipendije.

Ovim putem još jednom čestitamo našoj prvoj stipendistici te ponosno najavljujemo da ćemo i na sljedećem Maškaranom vikendu skupljati donacije upravo za stipendiju nekog novog srednjoškolca. Pratite nas na facebook stranici Rotaract Rijeka i budite u toku s našim akcijama, poručuju iz riječkog Rotaracta.