Povežite se s nama

Mozaik

Rotary klub Rijeka u danima karnevala ugostio Rotary klub Novi Sad

Objavljeno

na

Foto: Ivor Mažar

Zadnjeg karnevalskog vikenda Rotary klub Rijeka ugostio je članove Rotary kluba Novi Sad i organizirao cijeli niz aktivnosti i druženja kako bi prijatelji iz Novog Sada na zanimljiv način doživjeli Rijeku i sa sobom ponijeli lijepe uspomene.

Rotarijanci iz Novog Sada stigli su sa svojim obiteljima i odsjeli u riječkom hotelu Bonavia, a već po njihovom dolasku u petak navečer upriličeno je druženje u prostoru RC Rijeka. U protokolarnom dijelu sve je pozdravio Ivan Miškulin, guverner Rotary Distrikta 1913, koji okuplja sve hrvatske Rotary klubove, a potom su predsjednici oba kluba, Danko Gudelj ispred RC Rijeka i Nemanja Dimitrić ispred RC Novi Sad predstavili rezultate rada svojih klubova, uz želju za daljnje povezivanje i podupiranje međusobnih projekata. Nikola Mihić, predsjednik Zaklade Dr. Viktor Ružić čiji je osnivač RC Rijeka, predstavio je rad i ciljeve Zaklade, nastale prema načelima i želji Gjura Ružića, a to je pomaganje mladih i potrebitih talentiranih ljudi.

Već idućeg dana u jutarnjim satima organiziran je posjet Muzeju Grada Rijeke, a potom je uslijedio tradicionalni Rotary maškarani kotlić, u kojem je sudjelovalo čak deset Rotary klubova: RC Novi Sad, RC Kočevje, RC Ljubljana Centar, RC Skadarlija, RC Sv. Vid Rijeka, RC Opatija, RC Opatija Lungomare, RC Novi Val, RC Rijeka, Rotaract Rijeka i PD Kamenjak, kojem su ujedno uručene donacije sudionika za izgradnju špine u Parku Lovorka na Kantridi. Kuhajući ukusne maneštre ekipama nije ponestajalo kreativnosti i kuharskih vještina, a najbolje priznanje stiglo je od zadovoljnih građana kojima je podijeljeno gotovo 600 porcija finih maneštra različitih okusa. Cijelo vrijeme veselo društvo osim što se trudilo skuhati najbolju moguću maneštru, dobro se zabavljalo u čemu su pomogle i neke nadasve simpatične maske Rotarijanaca i njihovih supruga. 

Nakon žiriranja proglašeni su pobjednici pa je tako prvo mjesto pripalo RC Kočevje, drugo i treće mjesto osvojili riječki RC Sveti Vid i Rotaract Rijeka. Nastavak druženja uslijedio je na posjet Trsatu, a u subotu navečer novosadski prijatelji mogli su posjetiti Humanitarni bal u organizaciji RC Sveti Vid i uživati u spektakularnoj večeri pod maskama. Nedjelja je bila, a kakva drugo nego karnevalska, a brojne povorke, alegorijska kola i kultni zvončari na 40. jubilarnom Riječkom karnevalu dragim Novosađanima zasigurno će ostati u trajnom sjećanju. Zanimljivo je da su Rotary klub Novi Sad koji broji 94 godine od osnutka davne 1929. godine i Rotary klub Rijeka koji ove godine obilježava 92 godine postojanja, među najstarijim Rotary klubovima u Regiji te da oboje uz dugogodišnju tradiciju krasi filantropski pristup kroz niz humanitarnih projekata i pomaganja zajednici. Tako već sada RC Rijeka može najaviti svoj jubilarni humanitarni koncert „Budi tu“ koji će se, nakon pauze uvjetovane pandemijom, pod kreativnim vodstvom Andreja Baše održati ove godine u svibnju, na radost svih članova i vjerne publike. O točnom datumu i mogućnosti kupnje karata čiji prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe, javnost će biti pravodobno obaviještena putem medija i Facebook stranice RC Rijeka. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže