Povežite se s nama

Rukometaši Zameta uspijeli su nadoknaditi – 6 iz Bukurešta i plasirati su u daljnji krug natjecanja EHF kupa. Iako su šanse za prolaz bile minimalne jer je ekipa Bukurešta iskusna ekipa s brojnim internacionalcima i s proračunom osam puta većim od onog zametovog, Zamet je priredio najveće iznenađenje ovog kola EHF kupa i nakon ekipe Creteila iz Pariza uspio savladati još jednu respektabilnu europsku ekipu.

Rezultat je na poluvremenu bio 15:13 za Bukurešt i Zametu je trebalo 8 pogodaka za nadoknaditi prednost. U drugom dijelu Zamet podiže razinu igre i nošen navijačima najprije izjednačuje da bi nakon toga i preuzeo vodstvo.

U posljednju minute ulazi se rezultatom 26:21, što je nedovoljno za prolaz, ali Matija Golik 26 sekundi prije kraja postiže pogodak i diže sve gledatelje na noge. Četiri sekunde prije kraja utakmice Marin Đurica još jednom čudesnom obranom sačuvao je gol i pjesma igrača i navijača mogla je započeti za ukupnih 27:21 čime je Zamet prošao dalje zbog većeg broja postignutih pogodaka u gostima. Zametova europska bajka traje i dalje, a slijedećeg će protivnika Zamet saznati u utorak kada je izvlačenje parova.

Na poluvremenu utakmice predsjednik RK Zamet Vedran Devčić i direktor INA Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta, uz prisutnost igrača mlađih kategorija RK Zamet, potpisali su sponzorski ugovor za ovu natjecateljsku sezonu čime su nastavili dugogodišnju uspješnu suradnju na projektu Rukometne akademije RINA.