Povežite se s nama

Mozaik

Runda 44 u Dvorani mladosti: Parni valjak odsvirao jedan od svojih najboljih riječkih koncerata

Objavljeno

naParni valjak je sinoć u Dvorani mladosti u sklopu turneje ”Runda 44” odsvirao jedan od svojih najboljih koncerata pred riječkom publikom ikad! Velike su to riječi s obzirom da bend postoji 44 godine i da su Aki, Hus i društvo sve koncertne prostore na području Rijeke i riječkog prstena, one zatvorene i otvorene odsvirali toliko puta da ni sami ne znaju točan broj.

© Sasa Huzjak

No, da će nešto posebno dogoditi sinoć na Trsatu, bilo je jasno onog trenutka kada su se ugasila svjetla i kada se dvoranom prolomila buka uzbuđenja i odobravanja. Bilo je očito da su se Riječani i Parni valjak zaželjeli jedni drugih. Ništa čudno, naime, osam godina je prošlo od kada su se zadnji puta sreli na istome mjestu. 

U dva i pol sata, koliko je trajao koncert riječka se publika nauživala Valjkovih klasika i nezaobilaznih koncertnih favorita kao što su ”Jesen u meni”, ”Lutka za bal”, ”Sve još miriše na nju” ili ”Zastave”. Isto tako, sjajnu sviračku formu Aki, Hus i društvo, povremeno pojačani trubačima, ”stringovima” i pedal steel gitarom demonstrirali su i na novim pjesmama, skinutima sa njihovog recentnog albuma ”Vrijeme”.

© Sasa Huzjak

Ono što je posebno zanimljivo i što je na sinoćnjem koncertu Parnoga valjka u riječkoj Dvorani mladosti bilo jasno uočljivo, je da klasike iz njihove bogate četrdeset i četverogodišnje karijere kao i pjesme sa novoga albuma jednako vole i sa velikim zadovoljstvom pjevaju sve generacije. Tinejđeri, umirovljenici i svi između. 

Sudeći po atmosferi u publici i na pozornici, susreti Parnog valjka u ovakvom aranžmanu i formi s ovako raspoloženom riječkom publikom trebali bi se održavati pa barem jednom godišnje.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram